StoryEditorOCM
Crna kronikaparalelni sistem

Novi detalji o uhićenju 21-godišnjaka za premlaćivanje maloljetnika: Otac je provodio vlastitu istragu, policija svoju

Piše Nikola Patković/ JL
16. siječnja 2024. - 11:15

Priveden je 21-godišnji mladić kojeg se sumnjiči da je 31. prosinca 2023. godine pretukao 16-godišnjaka u Slavonskom Brodu, a o čemu je javnost doznala iz apela oca žrtve, koji se građanima obratio za pomoć u identificiranju napadača na temelju snimki s nadzorne kamere koje je pribavio u sklopu vlastite istrage. Ozlijeđeni mladić zadobio je ozljede u predjelu glave, uslijed čega mu je šivana usna šupljina, gdje je dobio deset šavova, piše Jutarnji list.

‘‘Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi dana, 31. prosinca, u 3.30 sati, započeli s operativnim radom i kriminalističkim istraživanjem u vezi događaja od navedenog dana, kada je oko 00.50 sati, u Slavonskom Brodu, na ulici bez posebnog povoda fizički napadnuta maloljetna osoba. Budući da se počinitelj i oštećeni nisu poznavali, a iz dostavljene snimke nije bio vidljiv počinitelj niti drugi sudionici događaja, policijski službenici su proveli složeno kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg su obavili niz razgovora s više osoba i prikupljali i druga saznanja, te su dana 15. siječnja, temeljem prikupljenih informacija došli do saznanja o počinitelju.

Temeljita očeva istraga

Utvrđeno je da se radi o 21-godišnjaku nad kojim je kriminalističkim istraživanjem potvrđena sumnja u počinjenje kaznenog djela Nasilničkog ponašanja,‘‘ izvijestili su iz PU brodsko-posavske.

Podsjetimo, otac napadnutog 16-godišnjaka protekla je dva tjedna obilazio Slavonski Brod i provodio vlastitu istragu kako bi otkrio tko mu je napao sina.

image

‘Policijski službenici su proveli složeno kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg su obavili niz razgovora s više osoba i prikupljali i druga saznanja te su dana 15. siječnja, temeljem prikupljenih informacija došli do saznanja o počinitelju‘, priopćili su iz MUP-a

/Slobodna Dalmacija

- Mi smo već 31. prosinca otišli na mjesto događaja i tada sam vidio da jedna kuća u neposrednoj blizini ima nadzornu kameru. Zamolili smo vlasnike da nam dopuste da pregledamo snimke, pa smo našli i sam trenutak napada, odnosno sve što se događalo. Tu snimku smo predali policiji 2. siječnja i od tada nemamo nikakvu povratnu informaciju o tome jesu li otkrili počinitelja. Ja sam u međuvremenu ‘‘prevrnuo‘‘ Slavonski Brod, obišao preko 60 adresa i našao još sedam nadzornih kamera koje sam pregledao. Na nekima je taj dan već bio izbrisan, ali na nekima sam našao dodatne dokaze koji su mi pomogli da otkrijem ime i prezime počinitelja, odnosno onoga za kojeg sumnjam da je pretukao moga sina. Znam tko je on, ali sam odlučio javno objaviti snimke do kojih sam došao i zamoliti sugrađane da mi se jave ako ga poznaju, kako bih imao dodatnu potvrdu da je riječ o istoj osobi. Neću, naravno, nikoga dovoditi u nezgodnu situaciju, samo ih molim da mi jave da ja budem siguran da je to ta osoba koju planiram prijaviti policiji, rekao nam je u ponedjeljak ovaj Brođanin, dodavši kako obitelj ima osjećaj da je prepuštena sama sebi.

 Uhićenje na dan objave snimke

- U policiji su nas lijepo primili, bili su korektni i profesionalni, ali rezultata nema. Ja sam uzeo stvar u svoje ruke da im pomognem, jer mislim da nam je cilj isti, a to je da se počinitelj pronađe i da sudski odgovara za to što je učinio, istaknuo je naš sugovornik.

Istoga dana kada je na lokalnom Plus portalu, a onda i u drugim medijima objavljena snimka napada, policija je uhitila osumnjičenog mladića, koji će u utorak uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. Iz policije su dodali i kako ‘‘policijska uprava u cilju zaštite maloljetnika ne obavještava javnost o detaljima iz sličnih događaja u kojima su sudionici maloljetne osobe kako ne bi došlo do eventualne dodatne viktimizacije istih.‘‘

- Nazvao me načelnik PU i obavijestio da je uhićen osumnjičeni. Hvala mu na tome, ali hvala i vama kao i svim ostalim medijima koji su objavili ovu priču, jer bez vas bi ovo bilo puno teže. Drago mi je da je to riješeno, a nama sada ostaje borbe da sin što prije i što lakše prebrodi ovu veliku traumu od koje još uvijek osjeća i fizičke i psihičke posljedice, kazao nam je otac 16-godišnjaka, piše Jutarnji list.

image

Policija je nakon 15 dana temeljite istrage privela osumnjičenika (ilustracija)

Mup Rh/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 16:53