StoryEditorOCM
Crna kronikaOBITELJSKO NASILJE

Muškarac sa splitskog područja osuđen jer je vikao na majku i plašio djecu: ‘Popio sam nekoliko piva, sada mi je žao‘

Piše P. Č.
22. studenog 2023. - 00:31

Prekršajni sud u Splitu osudio je 58-godišnjaka iz šire okolice Splita na uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od 10 dana zbog psihičkog zlostavljanje majke i svoje dvoje djece. Okrivljenik je prekršaj počinio početkom ožujka ove godine u večernjim satima, pod utjecajem alkohola.

Nakon uhićenja mu je izmjereno 1,2 promila alkohola u krvi. Vikao je na svoju majku: “Pusti me u pi**u materinu, nećeš ti meni govoriti kako ću jesti i di”, nakon čega je ustao sa stola i bacio tanjur u sudoper.

Zatim je nastavio sa psihičkim zlostavljanjem djece govoreći im kako će se ići voziti autom najvećom brzinom i da će se ubiti. Time je kod djece prouzročio intenzivan osjećaj straha i uznemirenosti.

Tijekom suđenja 58-godišnjak se branio navodeći činjenicu da je prethodno popio nekoliko piva, da je slabog imovinskog stanja te da žali zbog svog ponašanja.

Sud je odlučio 58-godišnjaku kaznu dosuditi uvjetno tj. odgoditi izvršenje na godinu dana uz uvjet da okrivljenik ne počini idući prekršaj u tom vremenskom periodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:13