StoryEditorOCM
Crna kronikaU BIJEGU

Monstrum Ljupčo P., osumnjičen za Vanjino ubojstvo, radikalni je proruski desničar koji je bio u pritvoru u Hrvatskoj

Piše VIJESTI SD
4. prosinca 2023. - 14:59

Kao glavnog organizatora, ali i počinitelja ubojstva Vanje G. i frizera Panče Žežovskog (74), koji navodno međusobno nikako nisu bili povezani osim u planovima beskrupuloznih kriminalnih zavjerenika koje je okupio motiv za koristoljubljem, odnosno iznude Vanjine majke, makedonska policija označila je Ljupča Palevskog, poznatog i kao Palčo - piše Jutarnji list.

U slučaju je osumnjičeno pet osoba, od kojih su trojica u pritvoru, otac djevojčice je priveden, a Palevski se trenutačno nalazi u bijegu. Mediji u regiji su nagađali da je pobjegao u Tursku, no ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski, koji je Palevskog nazvao monstrumom, otkrio je da je on nakon ubojstava prvo u pratnji odvjetnika automobilom 30. studenog otišao u Beograd, a potom u Bugarsku.

image

Ubijeni Panče Žeževski i Vanja

Društvene mreže

Djevojčica je nestala 27. studenog, ispred zgrade, na putu do škole, a ubijena je nekoliko sati nakon otmice. Smatra se da je upravo Palčo 27. studenoga oko 11 sati iz vatrenog oružja ubio maloljetnicu u Skoplju strahujući od dokaza do kojih bi mogla doći policija, kako je izvijestio Spasovski. Njezino je tijelo pronađeno nadomak Skoplja, glavnog grada Sjeverne Makedonije, dok je Žežovski ubijen u Velesu te mu je oduzet automobil.

- Zbog neraščišćenih odnosa s jednim od osumnjičenih oduzeto mu je vozilo, a zatim spaljeno. Tim vozilom je maloljetnica oteta nakon izlaska iz kuće - rekao je Spasovski.

Da djevojčica ide sama do škole otmičari su doznali navodno od Palevskog, a on je to doznao od oca djevojčice, kojeg policija također sumnjiči da je umiješan u zločin s motivom koristoljublja. Sada su istražitelji fokusirani na to je li otac tu informaciju namjerno prenio Palevskom ili je to rekao sasvim slučajno. Ono što je do sada ustanovljeno je, kako doznajemo iz izvora bliskih istrazi, utvrđena veze između oca i otmičara, te Palevskog.

- Ministarstvo unutarnjih poslova je u koordinaciji i pod vodstvom Državnog tužiteljstva tijekom protekle noći rasvijetlilo slučaj, osigurani su dokazi. Ishod nije onakav kakav smo svi željeli, nego su dvije osobe, maloljetnica i osoba iz Velesa, nažalost zakopane - jedna u okolici Skoplja, druga u okolici Velesa. Motiv je koristoljublje, pri čemu je jedna od osoba, u dogovoru i sa znanjem člana obitelji, organizirala izvršenje kaznenog djela, kako bi od majke iznudila novac. Svi uključeni htjeli su imati materijalnu korist - rekao je ministar Oliver Spasovski na današnjoj konferenciji za novinare.

image

Ljupčo Palevski, Velibor Manev, Vlatko Kešišev

Facebook

Nestanak djevojčice Vanje G. dignuo je na noge cijelu regiju nakon što je 27. studenoga ujutro majka javila policiji da je njezina kći nestala na putu do škole. Razrednica joj je javila da se Vanja nije pojavila u školi.

Odmah je alarmirala sve nadležne službe govoreći da je Vanja napustila kuću dobrog raspoloženja i da se nije žalila na probleme. Potraga se proširila na cijelu regiju, čak je i Interpol raspisao tjeralicu.

Njezino tijelo je pronađeno kod sela Orman, na rubu makedonskog glavnog grada. Djevojčica je ubijena, kako je danas rečeno u policiji oko 11 sati, a iz kuće je izašla 7.25.

Ostalima trojici osumnjičenih - Veliboru ManevuVlatku Kešišovu i Bori Videvskom - određeno je 48-satno zadržavanje - piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:06