StoryEditorOCM
Crna kronikastali im na kraj

Lopovski dvojac ‘okomio‘ se na župne urede, policija pobrojala što su sve ukrali od početka godine, ima svega

Piše Vijesti SD
10. svibnja 2023. - 15:22

Policija je uhitila dvojac koji se specijaliziralo za provale i krađe po crkvenim zgradama. Ove su godine provalili u čak osam župnih dvorova, piše Danica

“Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 42-godišnjakinjom i 29-godišnjakom policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, potvrdili su sumnju u počinjenje 9 kaznenih djela teške krađe na području Slavonskog Broda, Općine Oprisavci, Općine Bebrina i Općine Garčin.

Sumnja se da su od 16. siječnja do 9. travnja, uglavnom u poslijepodnevnim satima i tijekom noći, u osam slučajeva provalili ulazna vrata (balkonska) i prozore na župnim stanovima, odnosno župnim dvorovima crkvi te u jednom slučaju ulazna vrata ugostiteljskog objekta.

Nakon toga su ulazili u unutrašnjost objekata i otuđivali novac (iznad 3000 eura) i druge predmete (2 komada nakita, 2 muška sata, 3 pozlaćene žlice, metalnu kutiju za skupljanje milodara, 2 boce pića, 1 šteku cigareta, mobitel, novčanik sa osobnim dokumentima i bankovnim karticama jednog župnika).

Materijalna šteta bez stručne procjene je iznad 4000 eura. Policijski službenici protiv osumnjičenika podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu”, priopćili su danas iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 22:54