StoryEditor
Crna kronikahrvat i makedonac

Ispitani u državnom odvjetništvu: kaznene prijave dvojici muškaraca zbog širenja koronavirusa, vlasnici su ugostiteljskih objekata

Piše PSD.
22. studenog 2020. - 23:24
Ilustracija/Nikola Vilić/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je u subotu muškarca (1981.) zbog sumnje da je širio i prenosio zaraznu bolest. Nakon ispitivanja pušten je na slobodu, jer nije bilo osnova za predlaganje i određivanje istražnog zatvora, prenosi N1.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu zaprimilo je i kaznenu prijavu nadležne policijske uprave protiv državljanina Republike Sjeverne Makedonije (1982.) zbog sumnje da je širio i prenosio zaraznu bolest.

I on je bio na ispitivanju, nakon čega je pušten na slobodu jer nije bilo osnova za predlaganje i određivanje istražnog zatvora.

Kaznenim prijavama protiv obojice osumnjičenika prijavljena je sumnja da su kao odgovorne osobe ugostiteljskih objekata postupali suprotno odredbama Odluka Stožera civilne zaštite donesenih na temelju Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i Zakona o sustavu civilne zaštite, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

15. siječanj 2021 03:54