Sezona još nije završila, a pripreme za novu već traju. Ekipirati radnu snagu trenutno je glavna zadaća ugostitelja.
- Nastojat ćemo ugovore o radu za ovu sezonu obnoviti, odnosno zadržati što dulje djelatnike koji su se kvalitetom dokazali - kaže dubrovački ugostitelj Đani Banovac koji je ovo ljeto uz stalni postav odradio s radnom snagom iz Makedonije. Zadovoljan je, kaže, korektni su i radišni, a prednost je što i on radi u lokalu pa su na primjeru naučili ugostiteljski posao.
- Od lani mi je ostala baza, njih šest, sedam, koji su doveli još toliko prijatelja, poznanika, rodbine i tom logikom se širi. Uvijek je bolji osobni pristup da te netko preporuči, oni koji su tu već radili upoznaju ih sa svime i prilagodba koja puno traje, lakše se obavi kad nekoga tu znaju...
StoryEditorOCM
Bizniskadrovi za dogodine
Ugostitelji: ‘Pregovori sa sezoncima za iduće ljeto već su počeli. S porastom cijena puno je manja napojnica, nije lako‘
8. listopada 2023. - 19:19
Pronalazak radne snage disciplina je u kojoj se ugostitelji godinama iskazujuCropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?