StoryEditorOCM
BiznisHvarska realnost

Kilogram kvalitetnog pošipa jeftiniji je od kugle sladoleda. Andro Tomić: Istodobno imamo enormni uvoz ‘poluvina‘, prodaju tri litre za 20 kuna

13. rujna 2020. - 16:29

Hvarski vinogradari ovogodišnju su jematvu započeli krajem kolovoza, kad se brao i prodavao pošip, sorta koja najranije dozrijeva.

Dvije najveće vinarije splitskog "Dalmacijavina", u Starome Gradu i Jelsi, definitivno su propale, zgrade im se urušavaju, a krovovi padaju, iza njih se vuku stari dugovi koje, prema svemu sudeći, nitko neće podmiriti

Vrlo je slična situacija sa zadrugama, a neke težake "zavaljali" su i pojedini privatni vinari, tako da na škoju bilježimo sasvim evidentan i kontinuirani pad interesa za vinogradarstvo.

Kad smo na središnjem dijelu otoka, u Svirčima, pokušali pronaći sugovornika na tu temu, jedan mještanin požalio nam se da nije on jedini oštećen, ljudima je izigrano povjerenje, njemu su konkretno zadruga i privatni vinar ostali dužni čak...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2024 12:25