StoryEditorOCM
Više od sportaMJERE SIGURNOSTI

Što se događa? Trogirani u čudu zbog interventne policije na ulici, spominju Delije, Torcidu, grčke navijače...

Piše Marko Bilić
25. studenog 2023. - 11:29

Trogirani jutros u čudu. Neobično im koliko je policije oko sportske dvorane, i to one interventne, pitaju ‘što se događa‘, odnosno ‘što se dogodilo‘. No, ništa se nije dogodilo, tek će. Večeras rukometaši Trogira igraju protiv Olympiacosa iz Atene, treće je kolo EHP kupa, to je bio okidač za pojačane mjere sigurnosti.

Dočim su Grci u pitanju. Pogotovo nakon svima poznatih događanja u Ateni prije skoro već četiri mjeseca u kojima je u navijačkim neredima na ulicama grčke metropole ubijen fan nogometnog AEK-a Michalis Katsouris, prije utakmice ovog kluba s Dinamom. Istraga još traje, uhićeni navijači zagrebačkog kluba još su u grčkim zatvorima.

Kakve veze to ima s rukometnom utakmicom u Trogiru? – možda ćete pomisliti. Ne bi trebalo imati, ali nikad ne znaš iza kojeg grma nevolja čuči. Pa su i mjere sigurnosti pred ovu utakmicu pojačane. Tridesetak pripadnika interventne policije već su ‘na terenu‘ oko trogirske dvorane, ništa se ne prepušta slučaju.

Dolaze Grci, možda dođe i netko od njihovih navijača a, mašta radi, oni su dobri s Delijama iz Beograda, pa kako na sve to gleda Torcida... Teško je za očekivati da će se nogometna i navijačka netrpeljivost u ovom trokutu preliti i na rukometnu utakmicu u Trogiru, ali policija ne igra na kartu nagađanja pa je organizacija utakmice, sigurnosti i reda, u čvrstim rukama.

Kako doznajemo, tek nekoliko navijača trebalo bi stići iz Grčke i to članovi obitelji igrača Olympiacosa.

Inače, momčad iz Atene jučer je imala silnih problema na putu do Dalmacije, debelo im je kasnio avion iz Frankfurta, umjesto u rano poslijepodne u Trogir su stigli tek kasno navečer, oko 22.30 sati. Pa neće stići odraditi niti jedan trening pred večerašnju važnu utakmicu.

image

Uvijek sportska atmosfera u dvorani Vinko Kandija

Paun Paunović/Cropix
image

Trogirani bi opet plesali pobjedničko kolo

Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:48