StoryEditorOCM
Više od sportazlatne ruke

Pavić je s Kičenok osvojio Wimbledon pa porukom Perišiću oduševio navijače Hajduka, ovo je Omišanin koji ih je spojio

Piše David Kapetanović
18. srpnja 2023. - 16:38

Omišanin Ivan Porobija je već dobro poznato ime među igračima i klubovima u Europi. Kroz ruke ovog fizioterapeuta je prošlo mnoštvo poznatih hrvatskih ali i europskih sportaša.

Nedavno je, evo nema ni tjedan dana, naš Mate Pavić je osvojio Wimbledon u konkurenciji mješovitih parova s Ukrajinkom Ljudmilom Kičenok, a započeli su igrati zajedno upravo zbog Porobije. Naime, bio im je fizioterapeut, očito je vidio da bi mogli odlično surađivati, pa ih je "spojio".

- S Ljudmilom i Matom radim već nekih 12-13 godina. Naravno, radio sam s njima na prekide jer sam bio i u inozemstvu, ali kako sam sada u Austriji, što i nije toliko daleko od Hrvatske, kad god im nešto treba, oni dođu do mene na liječenje - priča nam Ivan, koji, iako ih nije uspio doći gledati kako dižu trofej, je zaslužan što Splićanin i Ukrajinka igraju zajedno.

- Ja sam ih upoznao, to je istina. Bio sam službeni fizioterapeut za ukrajinske i ruske tenisačice na Wimbledonu 2017. i tada sam ja njih dvoje prvi put upoznao. Tada su došli do četvrtfinala, a sada, šest godina kasnije sam ih opet spojio i ovaj put su osvojili Wimbledon.

image
Privatni album

Porobiju je karijera vodila po cijeloj Europi. Radio je i za Dnipro, Schalke, Sevillu... Započeo je u Hajdukovoj akademiji, a evo ga sada u Ukrajinskoj nogometnoj reprezentaciji i austrijskom LASK-u.

Da tome dodamo i listu sportaša s kojima je privatno surađivao i surađuje, ostali bi bez mjesta na papiru. Ali jedno ime se ipak ističe, ono koje se već mjesecima vrti po snovima svih Hajdukovaca, Porobijin imenjak i također Omišanin, Ivan Perišić.

- Ja i on se dobro znamo još iz djetinjstva, iz Omiša, a radio sam s njim privatno dok je još igrao za Borussiju Dortmund. Pošto sam sada u LASK-u nemam neku veliku mogućnost putovanja pa ga dugo nisam vidio - priča Porobija, a nismo izdržali da ga ne pitamo ima li kakvu informaciju o Perišiću, znaju se od malena, možda mu je Ivan nešto poručio "u četiri oka".

- Svaki igrač koji ima svoj ugovor ovisi o klubu jer je klub taj koji ga plaća. Dakle, to je Tottenham i oni su ti koji će odlučiti što će biti s njim, ali ništa u nogometu nije sigurno i definitivno mogu reći ‘Ivane, vrime je!‘

Prije rata u Ukrajini je radio i s ruskim sportašima, ali, kako nam kaže, to je stvar prošlosti.

- U Rusiji sam radio s igračima Zenita, i s ruskim tenisačicama. Više ne surađujem s njima. U današnje vrijeme mi je nemoguće pomagati ruskim sportašima kad se događa ovo što se događa", kaže nam Porobija, i ističe kako je sada isključivo fokusiran na ukrajinske igrače i nogometnu reprezentaciju.

image
Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:03