StoryEditorOCM
Više od sportaoštra kazna

Ostao bez posla! Seksualni predator koji se obrušio na kolegice sada je odstranjen iz nogometa

Piše F. V.
10. siječnja 2024. - 11:06

Bivšeg reprezentativca Nizozemske Marca Overmarsa (50) FIFA-a je kaznila izbacivanjem iz svijeta nogometa. Prvotno je Overmars zbog slanja poruka neprimjerenog, seksualno eksplicitnog sadržaja kolegicama u klubu dok je radio kao direktor nogometa u Ajaxu kažnjen zabranom rada u nizozemskom nogometu. Morao je Overmars napustiti Ajax u veljači 2022. godine.

Overmars je u studenom prošle godine dobio dvogodišnju kaznu u Nizozemskoj, pri čemu je jedna godina uvjetna. Krovna svjetska nogometna organizacija njegovu je kaznu sada proglasila globalnom. Zbog toga mora napustiti rolu tehničkog direktora belgijskog Royal Antwerpa u kojem je radio u zadnje vrijeme.

image
AFP

Bivši igrač Ajaxa, Barcelone, Arsenala deset je godina radio u Ajaxu do izbijanja sramotnog skandala. Tada je otišao iz kluba, skrasio se u Belgiji, ali i u Antwerpu su imali egzodus sponzora kada su ga angažirali.

Taj skandal nije jedini veliki problem s kojim se borio zadnjih godina, imao je i zdravstvenih. U prosincu 2022. godine je imao velikih problema sa srcem zbog kojih je hospitaliziran, zbog kojih mu taj organ ima trajne posljedice, oštećenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 10:53