StoryEditorOCM
Više od sportaživotni preokret

Nekad druga tenisačica svijeta danas je časna sestra: ‘Nitko od obitelji nije znao da sam se stalno molila‘

Piše Goran Čičin Mašansker/SN
9. srpnja 2023. - 21:34

Život piše svakojake priče, a jedna od neobičnijih svakako je ona nekadašnje američke tenisačice Andree Jaeger.

Ona je početkom 80-ih godina prošlog stoljeća bila veliki talent i prava tinejdžerska senzacija.

Već s 14 godina postala je profesionalna igračica, bila je na drugom mjestu rang-liste najboljih svjetskih tenisačica, a nastupila je u finalima Grand Slam turnira Roland Garros i Wimbledon, gdje je bolja od nje bila legendarna Martina Navratilova.

Ukupno je Andrea osvojila 10 turnirskih naslova, jedan od njih bio je i onaj iz mješovitih parova na Roland Garrosu.

U tenisu je zaradila milijune, no njena je karijera nažalost potrajala samo pet godina, povukla se zbog velikih problema s ozljedama ramena, pišu Sportske novosti.

Nije ostala povezana uz tenis, već se po završetku karijere posvetila dobrotvornom radu, a prije dvadesetak godina upisala je studij teologije te je postala časna sestra.

- Jednostavno sam znala da Bog postoji, da smo prijatelji i da imamo osobni odnos. Nitko od obitelji nije znao da sam se svaki dan molila – objasnila je Andrea Jaeger, čije je riječi prenio The Sun.

Diplomirala je u kolovozu 2006. godine te je ušla u program sestrinstva.

- Ovdje vlada stoga disciplina. Buđenje je u 4 sata ujutro, potom se obavlja molitva, a sat vremena kasnije počinje se s poslom. Vjerujem da sam uvijek bila časna sestra. Imam tu ljubav i uživanje u životu koje je lakše isticati na ovakav način – objasnila je sestra Jaeger kojoj je danas 58 godina.

Prošle je godine otkrila kako ju je jedna zaposlenica WTA-a pokušala seksualno zlostavljati nakon sponzorske zabave na kojoj je bila prisiljena piti alkohol.

- Bila sam s njom i njenom djevojkom u automobilu. Ludo je vozila i udarili smo u nešto, kantu za smeće ili poštanski sandučić. Otpratila me do moje zgrade i pokušala je nešto sa mnom, htjela me poljubiti. Preplašila sam se, pobjegla sam uz stepenice te sam se suzdržavala da ne povratim kako me moj otac ne bi vidio – otkrila je Jaeger svoje neugodno iskustvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 02:30