StoryEditorOCM
Više od sportanavijači su zbunjeni

Najbolji igrač nogometnog SP-a opet će zaigrati na profesionalnom turniru, ali u petom desetljeću odabrao je novi sport

Piše Sport SD
21. listopada 2024. - 19:45

Diego Forlán (45) većini je poznat kao velikan međunarodnog nogometa; pamtimo ga kao sjajnog napadača koji je oduševljavao nastupima za Atlético Madrid, Villarreal i (nešto manje) Manchester United, a najviše za urugvajsku reprezentaciju. 

Pažnju javnosti Forlan je privukao ovog lipnja, kada je došao do četvrtfinala turnira u Limi za igrače od 45 ili više godina. Ipak, u studenom će otići korak dalje. Nastupit će na profesionalnom Challenger turniru u Montevideu, glavnom gradu Urugvaja. Forlan će zaigrati u konkurenciji parova s Argentincem Federicom Corijom (32), trenutno 101. igračem svijeta u singlu i 407. u parovima.

U nogometu desnom nogom, a u tenisu lijevom rukom

Organizatori turnira naveli su zanimljivost da Forlan reket drži lijevom rukom, iako je kao nogometaš bio poznat po sjajnom udarcu desnom nogom. 

U bogatoj nogometnoj karijeri Forlan je ostao najpoznatiji po fantastičnim igrama na Svjetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoafričkoj Republici. Urugvaj je tada završio na četvrtom mjestu, a Forlan je proglašen najboljim igračem turnira na kojem je zabio pet golova.

Uz 112 nastupa i 36 pogodaka za Urugvaj, Forlan je u karijeri nastupao za velikane kao što su Manchester United, Villarreal, Atletico Madrid i Inter. Najdublji trag ostavio je u Atleticu, gdje je od 2007. do 2011. u 198 utakmica postigao 96 golova te sudjelovao u osvajanju Europa lige i UEFA-inog Superkupa.

Kako mu ide na teniskim terenima, možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2024 19:46