StoryEditorOCM
Više od sportagotova akcija

‘Imam 13 godina, ali moje nožice mene ne slušaju...‘; Ovo je Josipov vapaj, evo priče kako mu je pomogao Livajin dres

Piše S. A.
28. studenog 2023. - 17:10

Livajin dres je prodan za 1050 eura! I već je novac uplaćen u humanitarnoj akciji za obitelj malog Josipa u Đakovu. A Josip Habada je, da ponovimo, 13-godišnji dječak koji se sam predstavio na stranicama moje-djakovo.com u akciji "Podržite Josipov prvi korak".

O tome smo već pisali, podsjećamo vas da je Hajdukov potpisani dres Marka Livaje, "bijela desetka", stigao na dražbu koju je preko društvenih mreža u Đakovu organizirao Željko Sabljić zvani Kiki.

Ajmo u pomoć Josipu, evo Livajin dres, javio je Kiki početkom mjeseca. I još je potpisan, Livaja ga je potpisao nedavno u Belom Manastiru u hotelu Patria, gdje je početkom studenoga Hajduk čekao svoj prvenstveni nastup u Osijeku. Rečeno je tada da dražba traje do 26. studenoga.

I evo kraja studenoga, a pobjednik aukcije i sretni dobitnik Livajina dresa je - Željko Žele Gavrić, pomorac iz Kaštela!

Kako nam javlja Kiki, "Gavrić je rođen u Jajcu, a živi u Kaštel Sućurcu, trenutačno je na brodu". Preskočio je Žele Damira Berača iz Irske, inače iz Umaga (a did mu je iz Županje, kako smo pisali), koji je ponudio tisuću eura i zacijelo mislio da je pobjednik.

E, ali nije. U tome i jest čar dražbe, nadmašio ga je - Željko Gavrić. Livajin dres Sabljić će Gavriću uručiti čim "siđe s broda", oko Božića, dogovorit će se gdje i kad..."

Obitelj Habada potvrdila je organizatoru Kikiju da je novac uplaćen, Žele je uplatio 1050 eura pomoći za liječenje Josipa. I Livaja i svi u Hajduku mogu biti ponosni, pomogli su... Hvala Beraču na ponuđenoj tisući, hvala Gavriću na uplaćenih 1050.

Ponovimo riječi malog Josipa koji se predstavio svojedobno na društvenim mrežama:

Ja sam Josip Habada iz Đakova i imam 13 godina. Idem u šesti razred i jako voooooolim nogomet, ali moje nožice mene ne slušaju...

Josip je rođen u 30. tjednu trudnoće i dijagnoza mu je bilateralni tip spastičnog oblika cerebralne paralize, a kako bi mogao hodati treba financijsku pomoć dobrih ljudi. Da bi Josip hodao potrebno je obavljati redovitu terapiju pomoću robota u trajanju 24 tjedna po 25 sati, a taj iznos ciklusa je veoma skup. I svaka pomoć je dobro došla... Pa svakako i ovih 1050 eura koji stižu preko Hajdukova, Livajina potpisanog dresa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 08:34