StoryEditorOCM
Više od sportanosio ih na terenu

Cijeli svijet ih ima na nogama, a znate li da su dobile ime po osvajaču Wimbledona? ‘Mnogi misle da sam tenisica‘

Piše I. M.
9. prosinca 2023. - 09:48

Postoje nekoliko odjevnih komada za koje se smatra da ih morate imate u ormaru, jer su "evergreen". Kod žena bi to primjerice bila crna haljina, a kod muškaraca neka košulja. Što se obuće tiče, ne može sigurnije od običnih bijelih tenisica, a ako bi zatvorili oči i zamislili neke, vjerojatno bi to bile one nalik Adidasovim "Stan Smith".

Vjerujemo kako je većini vama poznato o kakvom paru obuće se radi, a znate li tko je bio Stan Smith i zašto je njegovo ime i lice završilo na jednim od najpopularnijim tenisica na svijetu?

Stanley Roger Smith je bivši američki tenisač koji se umirovio 1985. godine. Imao je bogatu karijeru u kojoj je osvojio 64 titule, od kojih i završni ATP turnir (1970.) te dva Grand Slam turnira, Wimbledon (1972.) i US Open (1971.). Također je i jedno vrijeme bio prvi igrač svijetu, a naravno da je na terenu bio u tenisicama kakve možda imate obuvene na sebi. No, bez obzira na sportske uspjehe, njegovo ime je poznato, ali van teniskih terena.

- Mnogi ljudi danas misle da sam tenisica, ni ne znaju da sam bio tenisač. Ova obuća je stvarno zaživjela u vlastitim životom, daleko više od mene, izjavio je bivši tenisač.

image

Stan Smith s osvojenim trofejom na Wimbledonu 1972. godine.

Colorsport/Dppi Via Afp
image
Gabriel Bouys/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 14:58