StoryEditorOCM
Vaterpololiga prvaka

Večeras spektakl na Poljudu, gostuje Crvena zvezda, bit će ovo pravi ispit za splitsku momčad

Piše Iva Majić
27. rujna 2023. - 11:09

Jadran u Ligi prvaka. Treću sezonu za redom. A možda ova i bude- “treća sreća”. Prvak Hrvatske danas u 19 sati očekuje Crvenu zvezdu u bazenu na Poljudu. Bit će ova pravi ispit za presloženu splitsku momčad, koja je istina već odigrala utakmice i upisala pobjede, ali u Premier regionalnoj ligi. Bez većih problema su izabranici trenera Jure Marelje svladali zagrebačku Mladost i riječko Primorje. No, sada slijedi “ono pravo”...

- Ne mislim da su prve utakmice bile lagane za odraditi. Ne možemo mi podcjenjivati kvalitetu Mladosti i Primorja, ali ovo je ipak Liga prvaka. Sve momčadi koje su u ovom natjecanju, zasluženo su se našle ovdje. Zvezda je tu stigla preko stopostotnog učinka u kvalifikacijama u grupi koja se igrala u Hannoveru. Nekako sam i očekivao da će upravo beogradski sastav biti taj četvrti klub u našoj skupini, započeo je Marelja.

Jadran s ovom utakmicom kreće i u ispunjenje jedne od želja u ovoj sezoni. A to je? Iskorak u Europi, pri čemu se pod tim podrazumijeva prolazak skupine, što Splićanima nije pošlo za rukom prošlih sezona. Srećom, zadatak bi trebao biti lakši nego prijašnjih godina jer LEN-a je konačno napravila promjene kad je u pitanju najelitnije klupsko natjecanje. No, grupa nije za bacit...

Prvaci Hrvatske su u C skupini sa sjajnim Ferencvarosem, Jadranom iz Herceg Novog i spomenutim beogradskim klubom. Glavni konkurenti za vrh su svakako Mađari. Momčad iz Budimpešte više ne vodi Denes Varga, već njegov donedavni pomoćnik u klubu Balazs Nyeki. U prijelaznom su roku doveli Edoarda Di Sommu iz Ortigie i Dušana Mandića iz Novog Beograda. Sezona još pošteno nije ni krenula, a već se su se prije nekoliko dana okitili titulom osvajača Mađarskog kupa.

Jadranovog imenjaka iz Herceg Novog, Splićani dobro poznaju kroz Premier ligu prijašnjih sezona. No, uz dužno poštovanje Novljana i Beograđana, splitski bi Jadran s plejadom asova u svojim redovima ipak trebao bez problema proći skupinu. Posebno nakon novih pojačanja za ovu sezonu, u kojoj su “na Zvončac” doselili Loren Fatović, Josip Vrlić, Konstantin Harkov, Đuro Radović, Matias Biljaka i Thomas Gruwell. Međutim, momčad se treba uigrati, bez obzira na pojedinačnu kvalitetu.

- Naravno da će trebati još vremena da se stvari poslože onako kako želimo. Svakako će nam dvoboji na ovoj višoj razini i donijeti neke odgovore. No, ne možemo susrete u Ligi prvaka koristiti za uigravanja. Moramo ovu utakmicu dobiti pod svaku cijenu, zaključio je trener Jadrana.

Ciljevi i ambicije su jasne. Prvaci Hrvatske love prve ovosezonske bodove u Ligi prvaka, a vrhunski vaterpolo možete gledati u prijenosu na SportKlubu 1, ili najbolje uživo na bazenu u Poljudu od 19 sati. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 00:18