StoryEditorOCM
Vaterpoloprve reakcije

U Poljudu su razvukli osmijeh, u Gružu pak opća mobilizacija. ‘Očekujem kad reprezentativac ide na reprezentativca...‘

Piše Tonči Vlašić
24. svibnja 2024. - 21:36

- Jadran je bio bolja momčad, i to je pokazao na kraju rezultat. U svim ključnim trenucima su odigrali bolje. Kad smo imali priliku odvojiti se, vratili su se zbog naših grešaka, ali i na račun svoje kvalitete – kazao je Vjeko Kobešćak, jugov trener nakon poraza u drugoj utakmici finala doigravanja za prvaka. Jadran sad vodi s 2:0 u seriji na tri pobjede. I dok je u prvoj utakmici prije 14 dana pobjedu Zvončac osigurao već sredinom utakmice, ovaj put je do nje stigao na peterce.

Jugaši pak čupaju kosu. Kakve su prilike imali, a minuti i pol prije kraja pri vodstvo 10:9 Sergi Cabanas je sam išao prema vratima Jadrana, bio oči u oči s Ivanom Marcelićem, a zatresao je okvir gola...

- Imali smo peterac, zatim taj zicer minute i pol prije kraja da utakmicu riješimo, ali nismo reagirali dobro. Falilo je koncentracije i snage. Jadran je individualnim rješenjima, kvaliteta Fatovića i Marinića Kragića došao do pobjede u Gružu. Pogubili smo se u nekim situacijama. Očekujem kad reprezentativac ide na reprezentativca da naš bolje reagira. Jadran je to sve kažnjavao, te ima veliku prednost. Borbenost je bila doba, ali individualne greške, te individualna kvalitete, to je presudilo u ovoj drugoj utakmici – istaknuo je Kobešćak.

image
Bozo Radic/Cropix

- Kako je išao kraj utakmice s jedne i druge strane je bilo puno tehničkih i neprisiljenih pogrešaka. Lutrija peteraca je otišla na našu stranu, ali sam se bojao psihološkog pada nakon što smo primili taj zadnji pogodak u situaciji sedam na šest. Ali ova momčad pokazuje fantastičan karakter, koji je izvukao ovu pobjedu na čemu joj čestitam. Ta individualna kvaliteta je isplivala kao plod momčadske igre, ni Fatović, ni Marinić Kragić su iskočili bez nekog forsiranja. Na tom smo radili. Važna pobjeda, ništa nije riješeno. Treba dobiti još jednu utakmicu. Imamo lijepu prednost, ali, ponavljam, ništa još nije gotovo – naglasio je Jure Marelja, trener Jadrana.

- Svaka je utakmica važna u finalnoj seriji, bila je prva, sad je bila druga, bit će u utorak treća. Očekivano težak dvoboj. Jug je promašio zicer minute i pol do kraja za dva razlike što bi možda utakmicu odvelo u njihovom smjeru. Imali smo i mi neke prilike odnijeti pobjedu prije peteraca. Možda je neodlučen rezultat na kraju najrealniji rezultat – rekao je Loren Fatović, dijete Juga koje je u kapici Jadrana opet bilo kobno za svoj matični klub.

image
Bozo Radic/Cropix

Pogodio je prije sedam i pol mjeseci sa zvukom sirene za pobjedu Jadrana u Gružu za bodove, sad prvi strijelac Jadrana u drugoj utakmici finalne serije, ujedno drugom gostovanju u Dubrovniku ove sezone (sad je postigao pet pogodaka računajući i to kako je bio siguran kad su o pobjedniku odlučivali peterci).

- Peterci, ha, netko kaže lutrija, netko psihologija, ali, kako god, najvažnije je da smo pobijedili. Treba se sad smiriti. Bit će opet u utorak utakmica na jedan gol, te moramo biti spremni na to. Došli smo sad u dobru poziciju, ali ako ne budemo i dalje glavom u finalu, može ova prednost vrlo brzo otići u zaborav – dodao je Loren, kojeg je dočekao pljesak s tribina.

- Hvala publici. Uvijek je tako kad netko, tko je iz Dubrovnika, dođe opet u Gruž. Ali, ja sad branim boje Jadrana, te ću učiniti sve da Jadran uzme prvenstvo Hrvatske – poručio je Fatović.

Samo jednoj u povijesti finala na tri pobjede je jedna momčad okrenula 0:2, a tih 2:0 je imao Jug, koji je imao prednost domaćeg terena, ali je zagrebačka Mladost dobila iduće tri, te podigla pokal u Gružu. Bilo je to prije tri godine, u sezoni 2020./21.  

Treća utakmica finala igra se u Splitu u utorak, 28. svibnja, s početkom u 20 sati. Jadran je razvukao osmijeh, u Gružu pak opća mobilizacija. 

image
Bozo Radic/Cropix
image
Bozo Radic/Cropix
image
Bozo Radic/Cropix
image
Bozo Radic/Cropix
image
Bozo Radic/Cropix
image
Bozo Radic/Cropix
image
Bozo Radic/Cropix
image
Bozo Radic/Cropix
image
Bozo Radic/Cropix
image
Bozo Radic/Cropix
image
Bozo Radic/Cropix
image
Bozo Radic/Cropix
image
Bozo Radic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 21:55