StoryEditorOCM
Vaterpoloregionalna liga

U Poljudu je nakon Zvezde skoro pao i viceprvak Europe: Jug ispustio prednost, pa izgubio nakon peteraca

Piše Iva Majić
11. travnja 2024. - 22:19

Jug AO – Novi Beograd 14:16 (4:4, 3:1, 2:4, 2:2, peterci 3:5)

Završnica Regionalne lige, turnir od 1. do 5. mjesta. Split, Poljud. Gledatelja: 200.

Jug AO: Popadić (7 obrana), Prkoča, Djerković (2), Lazić, Joković, Mozara, Daube (2), Cabanas (1), Kržić, Burić (2), Grgurević (1), Žuvela (3), Čubranić (3 obrane), Burđelez

Trener: Vjekoslav Kobešćak

Novi Beograd: Dobožanov (8 obrana), Martinović (1), Skoumpakis, Granados (1), Ćuk (2), Pijetlović, Drašović (1), Jakšić (1), Perković (1), Filipović (2), Lukić (1), Vučinić, De Michelis (1 obrana), Radulović (1)

Trener: Živko Gocić

Igrač više: Jug AO (6/12), Novi Beograd (7/13)

Nakon što je Jadran "pregazio" Crvenu zvezdu, do pobjede protiv drugog srpskog predstavnika nije uspio Jug Adriatic osiguranje od kojeg je bolji bio Novi Beograd rezultatom 16:14. No, viceprvaci Europe su do novih bodova došli teškom mukom, nakon raspucavanja peterca u kojem su gosti iz Srbije bili bez greške, dok je kod Dubrovčana nesretna bila prva serija u kojoj je Mozara promašio gol.

Bio je ovo jedan neizvjestan dvoboj, pa su oni koji su se našli na tribinama bazena mogli biti zadovoljni, jer nije se moglo odahnuti doslovno do zadnje sekunde. Prva četvrtina završila je neriješeno (4:4), a onda su u idućih osam minuta bolji bili hrvatski predstavnici na krilima Daubea s dva gola i šest obrana Popadića. No, sve se opet vratilo na početak u trećoj dionici koju su dobili gosti iz Srbije pa se tako u zadnju četvrtinu ušlo s rezultatom 9:9.

Nije moglo proći neprimijećeno činjenica kako je Granados do tada bio samo na jednom pogotku. Nešto što rijetko viđamo kod Španjolca, koji je bio u dobroj prilici da dovede svoju momčad u vodstvo na početku zadnje četvrtine, ali mu je udarac lijepo skinuo Čubranić koji je u tom trenutku bio među vratnicama. Međutim, posao umjesto njega je odradio Filipović koji je pogodio za 10:9. Nedugo nakon toga precizan je bio Žuvela za novo izjednačenje.

Martinović je bio treći strijelac u zadnjoj četvrtini i dugo je trajalo to minimalno vodstvo Beograđana od 11:10. Post je prekinut nakon što je u posljednjoj minuti Pijetlović skrivio peterac kojeg je uspješno realizirao Žuvela.

Dosta su nervozni bili igrači srpskog prvaka, konstantno su negodovali na suđenje i bez obzira na to što su znali da su oni ti koji će s Jadranom u subotu odmjeriti snage za trofej, očito su tamo željeli doći na krilima pobjeda u svim utakmicama.

U zadnjoj sekundi susreta loptu u rukama je imao Granados, ali nije bio "deja-vu", već je Španjolac dobro uzdrmao okvir gola, pa je tako utakmica odlučena petercima.

U prvoj seriji bio je uspješan Filipović, dok je Mozara promašio gol, što je na kraju bilo presudno, jer su redom bez pogreške bili Granados, Jakšić, Ćuk i Skoumpakis za pobjedu Novog Beograda 16:14.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 06:56