StoryEditorOCM
Vaterpolou 20.45 sati

Svi na Poljud, večeras se igra derbi, Jadran kontra Juga, ulaz je besplatan

Piše Iva Majić
16. studenog 2023. - 09:35

Prava “poslastica” očekuje nas u Poljudu od 20:45. Jadran protiv Juga u Premier Regionalnoj ligi, a ujedno i prvi ovosezonski derbi u gradu pod Marjanom. Jadranska liga, kako je još uvijek neki zovu, stigla je do drugog dijela nadmetanja.

Konkretno, ova skupina A u kojoj se nalaze hrvatski predstavnici i Jadran iz Herceg Novog, razdijeljena je na poredak od prvog do trećeg, te od četvrtog do sedmog mjesta.

Ovaj “viši” dio tablice zauzeli su redom Splićani, Gospari te prvak Crne Gore. Ta tri kluba borit će se za vrh, a nakon toga slijedi križanje s drugom skupinom u kojoj su srpski klubovi (Novi Beograd, Crvena Zvezda, Šabac, Radnički i Partizan). No, ima još vremena do toga, ovaj uvod bio je samo da pohvatate nikad kompliciraniji sustav Regionalne lige, koja je došla do neke vrste “knock-out” faze.

Splitska momčad je stopostotna u ovom natjecanju, čvrsto je zauzela vrh, dok su Gospari “prosuli” neke bodove. Osim poraza u Gružu protiv prvaka Hrvatske (10:11), svakako je šokantniji bio onaj na Savi u kojem ih je zagrebačka Mladost pobijedila na peterce (18:16). Ali okrećemo se novoj utakmici, a ako je suditi po onoj zadnjoj između ova dva protivnika u Dubrovniku, uzbuđenja i dobrog vaterpola u Poljudu neće nedostajati.

- Došao je dio sezone u kojem se nema mjesta za pogreške, svaka utakmica se mora pobjeđivati i svaka je važnija od prethodne. Nama je prva takva s Jugom, a derbi će biti “na nož”. Ali mi gledamo sebe, nastojimo dizati svoju igru, znamo da možemo bolje – započeo je Zvonimir Butić.

Nema favorita, bez obzira na pokazano u sezoni?

- Teško je nekoj momčadi dati prednost, mislim da će biti izjednačen susret. Možda smo mi u prednosti jer igramo doma, u svom bazenu. Nadam se da će nas ljudi doći podržati bez obzira na vrijeme utakmice i radni dan. U ovakvim gustim susretima, kakvog očekujemo, svaki detalj je bitan, pa tako i podrška s tribine – zaključio je Butić, jedan iz plejade hrvatskih reprezentativaca u Jadranu.

Tempo je naporan i već sljedeći tjedan Jadran dočekuje imenjaka iz Herceg Novog u Ligi prvaka, bitan susret za Splićane i prolazak skupine nakon čega bi osigurali sebi mjesto među najboljih osam u Europi. No, fokus je sada na domaćem derbiju u Poljudu, a utakmice trenutna dva najbolja kluba u Hrvatskoj posljednjih sezona nisu razočarale. Prema tome, uz besplatan ulaz, nema razloga da ne budete na tribinama bazena, a ako pak ne možete, prijenos je na Arena Sport kanalu u 20:45.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 14:05