StoryEditorOCM
Vaterpolopublika zadovoljna

I Jadran se ‘pekao na vatri‘, ali na kraju očekivano i treću godinu za redom imamo finale između Zvončaca i Gruža

Piše Tonči Vlašić
1. prosinca 2023. - 20:31

Tko je bio u Višnjiku i pratio oba polufinala Kupa Hrvatske, nije požalio.

Favoriti su se ‘pekli na vatri‘, Jug Adriatic osiguranje dosta, dosta duže protiv Solarisa, koji je pao tek na peterce, dok je riječko Primorje EB pred kraj treće četvrtine imalo igrača više za približiti se na pogodak zaostatka. Nije uspjelo.

Na drugoj strani ‘zagrmio‘ je Jerko Marinić Kragić, te je hrvatski prvak imao 13:10. Ali, ni tu nije bio kraj jer je riječki sastav prvi pogodio u posljednjoj četvrtini, potom još jednom nakon što je Loren Fatović na ulasku u posljednjih pet minuta vratio svoju momčad na plus tri, ali kad je to isto uspio dvije i pol minute prije kraja Konstantin Kharkov (15:12), bilo je jasno kako ćemo imati treću godinu za redom finale Zvončac – Gruž.

Uglavnom, niti jedan izvještaj s utakmica polufinala Kupa Hrvatske nije se mogao početi pisati prije njenog kraja. Istina, sastav s Kantride nije uspio što je pošlo za rukom Solarisu protiv Jug Adriatic osiguranja u prvoj polufinalnoj utakmici završnog turnira Kupa Hrvatske, ali je držao dugo, dugo budnim momčad trenera Jure Marelje. Nije dozvolio opuštanje prvaka.

Sastav s Kantride je poveo pogotkom Lovra Paparića, nakon izjednačenja na 1:1 (Matias Biljaka), opet je imao prednost (Kas Te Rielea). Zatim, nakon što je prvi put splitski Jadran poveo (Đuro Radović s 3:2, na 2:2 je izjednačio Josip Vrlić), nije dozvolio gubitak prve četvrtine. Četiri sekunde prije njenog kraja na 3:3 je izjednačio iskusni Darko Brguljan.

Početkom druge to isto je uspio Tin Brubnjak nakon što je Jadran vodio s 4:3 pogotkom Luke Bukića. Zatim kreće Jadran, ali serija od 4:0 nije ‘ubila‘ sastav trenera Igora Hinića, koji je 17 sekundi prije kraja četvrte četvrtine došao na pogodak zaostatka, potom lovio loptu, ali je nije ulovio. Jadranaši su znali sačuvati posjed.

Jug Adriatic osiguranje šesnaesti put ili drugi put splitski Jadran, koji je ove sezone favorit za trofeje.

- Bilo je teško iz glava izbiti misao kako je već sutra finale, a razgovarali smo tijekom tjedna kako ovo neće biti lagana utakmica. Imali smo četiri pogotka, ali se to ove sezone nije pokazalo kao velika prednost ni protiv mlade momčadi kakvo je Primorje. Nikako ne smijemo dopustiti opuštanja kad usmjeravamo utakmicu u svoju korist - istaknuo je Marelja, strateg Jadrana. Kratko o Primorju. Potom o Jugu.

- Nema nepoznanica - dodao je Marelja.

Jadran Split – Primorje EB 15:14

ZADAR Bazen u Višnjku. Suci: Vlaho Radičević i Tomislav Copić. Delegati: Milan Grbin i Robert Jambrović.

JADRAN SPLIT: Anić (6 obrana), Čagalj, Marinić Kragić (2), Butić (1), Pejković (1), Bukić (4), Kharkov (2), Radović (1), Vrlić (2), Fatović (1), Dužević (1), Marcelić, Gruwell. Trener: Jure Marelja.

PRIMORJE EB: Čubranić (12 obrana), Babić, Kadivec, Tončinić, Brubnjak (2), Brguljan (1), N. Čubranić (2), Babić, G. Burburan (2), Riele (3), Crippa (3), Paparić (1), Jurić, Vuković. Trener: Igor Hinić.

Igrač više: Jadran (ST) 8/19, Primorje EB 4/13

Peterci: Primorje EB 4/4

Četvrtine: 3:3, 5:3, 5:4, 2:4.

image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 02:31