StoryEditorOCM
Vaterpolopripreme

Hrvatska u fantastičnoj atmosferi pred 6.000 gledatelja poražena 16 sekundi prije kraja

Piše Dean Bauer/SN
23. lipnja 2023. - 23:42

Za kraj šestodnevnih priprema Barakuda u Italiji, u Rimu je pred sjajno ispunjenim tribinama, čak 6.000 gledatelja, odigrana i druga službena prijateljska utakmica. Nakon prve u Ostiji, nedaleko od Rima i pobjede hrvatske vrste 7:6, u petak kasno navečer su Talijani slavili minimalno. Najveća zanimljivost ove utakmice odigrane u Rimu, na legendarnom bazeu Foro Italico, tik do Olimpijskog stadiona je svakako fantastična posjeta. Čak 6.000 gledatelja! Na prijateljskoj utakmici! E, to se zove sportska kultura, ali o tom potom.

Utakmice glede, izbornik Tucak je ovog puta odmarao Bijača, Vrlića, Bašića i Biljaku, dakle čak četvoricu igrača s euro-zlatom. Nakon odličnog ulaska Talijana koji su još sredinom treće četvrtine imali +3 (6:3), Barakude su u zadnjoj minuti izjednačile. Ipak, 16 sekundi prije kraja, ljevak Echenique je uspio pogoditi za pobjedu Italije.

Barakude u subotu okončavaju pripreme u Italiji, nakon kojih ćeizbornik Tucak dati igračima nekoliko dana odmora. Novo je okupljanje predviđeno već 27. lipnja u Dubrovniku gdje će boraviti dva dana, pa potom preseliti u Herceg Novi gdje ih čeka turnir na kojem će nastupati još Crna Gora i Francuska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 04:41