StoryEditorOCM
Vaterpolokako to?

Hrvatska je branitelj naslova, domaćin, već je i pobijedila Španjolce, ali prema kladionicama ipak nije favorit finala

Piše Frane Vulas
15. siječnja 2024. - 18:06

Hrvatska i Španjolska u utorak navečer će u Zagrebu odlučivati o prvaku Europe u vaterpolu (20.15 sati, prijenos HTV2). Unatoč tome što je Hrvatska branitelj naslova najbolje momčadi starog kontinenta zbog zlata osvojenog prije dvije godine u Splitu, tome što je i ovaj put domaćin završnog turnira (nakon što je otpao Izrael) i igra pred svojim navijačima, pa i tome što je u prvom kolu skupine svladala Španjolsku boljim izvođenjem peteraca (14:12), prema kladionicama favorit finala je ipak Španjolska.

Koeficijent na pobjedu Španjolske u regularnom dijelu susreta je 2, a na Hrvatsku 2.40. Koeficijent da će susret završiti remijem ili slavljem Španjolaca nakon peteraca je 1.55, a da će biti neriješeni ishod ili slavlje Hrvatske 1.80.

Hrvatska je branitelj naslova, ali Španjolska je aktualni osvajač prošlogodišnjeg Svjetskog kupa. Španjolska je u Hrvatskoj odigrala impresivan turnir, a u polufinalu je Italiju poslije tri četvrtine ostavila na samo jednom postignutom golu, konačnih 7:4 za Španjolsku pomalo i vara. Naime, i u finalu Svjetskog kupa odigranog u Los Angelesu razmontirala je Španjolska Italiju rezultatom 10:4.

image
Damir Krajač/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 12:57