StoryEditorOCM
Vaterpolokup hrvatske

Danas se podižu prvi trofeji u sezoni, a samo Jadran ima priliku za oba: evo gdje gledati ako ne možete na Višnjik

Piše Iva Majić
2. prosinca 2023. - 12:10

- Žao mi je što smo pobijedili, ovo je Solaris trebao dobiti - rekao je Vjekoslav Kobešćak, nakon jučerašnje utakmice između Juga i "sunčanih", u kojoj su Dubrovčani slavili s 15:14 nakon boljeg raspucavanja peteraca. U toj jednoj rečenici dovoljno je otkrio što misli o igri svoje momčadi koja danas od 20:05 protiv Jadrana brani naslov u Kupu. No, ni prvaci Hrvatske nisu pregazili Primorje "ko‘ plitak potok". Drugo jučerašnje polufinale također je završilo s 15:14, ali Splićani su disali ipak malo lakše nego "gospari".

- Nikako ne smijemo dopustiti opuštanja kad usmjeravamo utakmicu u svoju korist - istaknuo je Jure Marelja, nakon što je njegova momčad malo zakočila pred kraj.

Svakako finale koje smo očekivali, možda uz malo manje muke za favorite, ali publika koja se našla jučer na Višnjiku sigurno nije požalila. Ni u jednom trenutku nije mogla skrenuti pogled negdje drugo ili reći: "evo, gotovo je, ‘ajmo kući". Prema tome za očekivati je kako će danas biti još uzbudljivije. U Zadru će se podizati prvi trofeji ove sezone, ali "show" ne kreće tek navečer, već od 16:30 kada je na rasporedu žensko finale. Opet u režiji Zagreba i Splita, samo su ove godine predstavnice iz grada pod Marjanom "jadranašice", a ne "poškovke".

Klub sa Zvončaca tako ima priliku ponoviti povijesni uspjeh od prije dvije godine kada su "na Savi" uzeli oba trofeja. Kao što smo pisali, finala je bilo lagano za prognozirat, ali pobjednika istih, vrlo teško. 

Ako ne znate gdje biste se danas sakrili od kiše, odgovor je jasan... Na Višnjiku! Uostalom, na bazenu je uvijek toplo, a za one koji pak ne mogu do Zadra, prijenos je na drugom programu HRT-a.

image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 10:32