StoryEditor
Tenisskup plan

Veliki korak u borbi protiv namještanja teniskih mečeva: ITF planira izbaciti uživo prenošenje rezultata s brojnih turnira i smanjiti ponudu kladionica

Piše SN
19. prosinca 2019. - 09:36

Međunarodni teniski savez (ITF) objavio je da planira izbaciti uživo prenošenje rezultata (live-scoring) sa svojih najmanjih profesionalnih turnira, a što bi bio potez u smislu antikorupcijskih poboljšanja na njihovu Touru. Sve je to dio plana i programa koji će ukupno stajati osam milijuna dolara, odnosno oko 50 milijuna kuna, prenose Sportske novosti.

Kako su objavili, planiraju ukloniti "ponudu" sa svih 15.000 dolara vrijednih turnira, s popularnih Futuresa. Kako su izjavili u ITF-u, već je u 2018. godini smanjen broj prijenosa za čak 3500 mečeva, a susreti na 25.000 dolara vrijednim turnirima i onima iznad i dalje će se normalno prenositi. Dio je to suradnje sa Sportradarom teške oko 14 milijuna dolara...

No nisu to i jedine antikorupcijske metode planirane za 2020. godinu. Tako će se na najnižim razinama uključiti obavezno akreditiranje i proces "kontrole pristupa", sve će se snimati, a i pazit će se da netko neovlašteno "prikuplja podatke".

To će dodatno poskupiti organiziranje ITF turnira, pa i u Hrvatskoj, koja ih ima oko desetak. Inače u svijetu je više od 1000 ovakvih turnira, ukupno u 80 država.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. rujan 2020 01:43