StoryEditorOCM
Tenisverbalni okršaj

Talijan je zbunio Đokovića, izbila je svađa, a sudac je srpskom tenisaču dao do znanja tko je glavni na terenu...

Piše Sport SD
12. ožujka 2024. - 09:45

Luca Nardi možda je bio totalni anonimac, ali od utorka svi ljubitelji tenisa znaju tko je 20-godišnji Talijan. Ovaj 123. tenisač s ATP liste iznenadio je u trećem kolu Indian Wellsa najboljeg igrača svijeta i s 2:1 u setovima (6:4, 3:6, 6:3) porazio Novaka Đokovića - pišu Sportske novosti.

Mladi Talijan postao je tako u utorak prvi "lucky loser" (poraz u kvalifikacijama od Davida Goffina) koji je svladao Đokovića, a ujedno je i najniže rangirani igrač koji je porazio srpsku zvijezdu na ATP Masters 1000 i Grand Slam razini.

I ovaj susret, kao i brojne Đokovićeve, obilježio je jedan verbalni okršaj. Naime, prvi tenisač svijeta posvađao se sa sucem Gregom Allensworthom u drugom setu. Dogodilo se to kada je Nardi u trećem gemu vratio Novakov break. Đoković je ispalio drugi servis, a Nardi u jednom trenutku zastao, zbunio Srbina pa vratio loptu.

Đoković je uspio reagirati, no onda je ostao ukopan na mjestu s pogledom prema sucu što je Nardi iskoristio i u uzeo gem.

Video pogledajte OVDJE.

image
AFP

- Stao je - požalio se Srbin.

- Nije on zaustavio poen. Samo zato što je stao, ne znači da je poen zaustavljen - odgovorio je sudac.

- Samo zato što je stao to ne znači da je poen zaustavljen? O čemu vi pričate? Doslovno je stao i to je to. Potpuno me zbunio i ja sam također stao. Kako to ne možete procijeniti? - uzvratio je Đoković?

- Želiš li da zovem ometanje? - upitao ga je sudac.

- Naravno - odgovorio je Novak.

- Činjenica da je samo zastao nije dovoljna da sudim ometanje- uzvratio je Allensworth.

- Da, ali situacija je bila takva da je on mislio da je lopta vani i samo je stao. I to je to - kazao je Novak.

- Shvaćam što govoriš, ali to nije ometanje. Da je rekao ‘out‘ ili nešto tako, onda bih se s tobom složio - zaključio je sudac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:05