StoryEditorOCM
Teniswta makarska open

Šveđanka Petersson predala, Ana Konjuh u četvrtfinalu. Dubrovčanka ima sjajnu priliku ‘oživjeti‘ svoj renking

Piše Pero Smolčić
8. lipnja 2023. - 15:05

Sve je ove godine nekako za dva i pol boda iznad lanjskog turnira - čujemo da komentira jedan djelatnik Crvenog križa organizaciju WTA turnira u Makarskoj direktoru Feliksu Lukasu.

Kiša je na početku ozbiljno prijetila da pokvari planove organizatorima, nije baš proljeće iz snova u Hrvatskoj, no marljivim radom su se snašli.

- Sami smo i čupali travu i pituravali, sve što treba - kazao nam je u prolazu Ivica Lukas, Feliksov otac.

Obitelj iz Kaštela početkom je godine uzela pod svoje upravljanje teniskom centrom koji je u vlasništvu Valamara i sada su na neki način svoji na svome. Sada, što se stanja na terenima i oko njih tiče, odgovaraju sami sebi.

- Uredili smo i ugostiteljski objekt, svlačionice, okoliš, terene... - nabraja nam Lukas.

I doista, hvale centar i svi ostali, skupljači loptica, suci... Priča u Makarskoj se polako, ali sigurno diže. Na betonskom terenu su mobilni ‘kontejneri‘ koji su zapravo uredi za turnir, tu je i ured direktora, soba za fizioterapeute... Za organizaciju turnira treba prostora, a najbolje je kada su oni baš na centru.

Negdje oko 13 sati pojavila se vijest koja je promijenila tijek dana.

- Nije još potvrđeno, ali... Izgleda da imamo hrvatsku tenisačicu u četvrtfinalu - kazao nam je direktor Lukas.

Pa kako? Ana Konjuh je jedina u ždrijebu, a igra uvečer?

- Izgleda da je Petersson predala - odvratio je.

Čekalo se još da supervizor Roberto Ranieri potvrdi vijest, da postane službena, što se za pola sata i dogodilo. I Konjuh je tako za ‘zelenim stolom‘ izborila mjesto u četvrtfinalu. Prilika je to za dubrovačku tenisačica da dobrim rezultatom u Makarskoj oživi svoj renking. Trenutno je 173. na svijetu, a 2017. je bila 20. igračica svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:03