StoryEditorOCM
Tenisna žestokom udaru

Šarapova se bacila u biznis vrijedan milijuna koji je daleko od tenisa: ‘Razumijem kritike, ali znam da ih svi vole‘

Piše Sport SD
9. lipnja 2023. - 13:42

Marija Šarapova, bivša tenisačica i nakon sjajne sportske karijere nastavila je zarađivati ogroman novac. Naime, Ruskinja je pokrenula biznis sa slatkišima, a njena tvrtka danas vrijedi nevjerojatnih 170 milijuna eura.

Kada je ulazila u ovaj biznis, Šarapova je uložila oko 460.000 eura, a proizvode je brendirala pod nazivom "Šugarpova". Posao više nego cvjeta, jer svake godine zaradi oko 18 milijuna eura, što je više nego za vrijeme karijere.

"Šugarpova" nudi sve vrste slatkiša i bombona u više od 20 zemalja svijeta, i to usprkos kritikama koje je dobila kako promovira nezdravu hranu djeci i mladima.

"To je razumljivo. Ne znam je li pošteno, ali razumijem kritike. Jedini način da odgovorim na to je da sam sportaš koji zna što je zdravo, a što nije za moje tijelo. Biti zdrav je jedan od najvećih prioriteta profesionalnog sportaša. Ali, s druge strane, također znam da svi vole slatkiše, uključujući i mene", rekla je za CNBC.

Zahvaljujući uspjehu "Šugarpove", u Nacionalnoj asocijaciji poslovnih žena Rusije, Šarapova je imenovana za savjetnika poduzetnica i poslovnih žena.

Marija Šarapova već dugo živi u Sjedinjenim Američkim Državama i zaručena je za britanskog milijardera Alexandera Gilkesa, a u svojoj karijeri osvojila sve Grand Slam titule.

Wimbledon je osvojila 2004. godine sa svega 17 godina, a dvije godine kasnije i US Open. Šarapova je pobjednica Australian Opena bila 2008. godine, a 2012. i  2014. Roland Garrosa. Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine osvojila je srebrenu medalju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 10:02