StoryEditorOCM
Tenisadio malaga

Potop Hrvatske na Gripama pred brojnijim finskim navijačima, Borna Gojo ovaj put nije uspio spasiti reprezentaciju

Piše Iva Majić
15. rujna 2023. - 19:58

"Sve pare" na Bornu Goju i dvojac u parovima. Takvo je bilo stanje na Gripama nakon poraza Dine Prižmića i prije meča prvog reketa domaće reprezentacije. No, Hrvatska je upisala još jedan poraz i tako izgubila priliku za plasman u četvrtfinale koje će se igrati krajem studenog u Malagi.

Gojo nije uspio svladati (ATP- 77.) Emila Ruusuvuorija (ATP- 57.). Finac je bio bolji rezultatom 7:6(3), 6:4, u meču dugom oko sati i pol.

Što se tiče prve dionice, bili su to brzi gemovi s dobrim servisima obojice predstavnika. Gojo je imao dvije prilike za brejk u petom gemu, ali se Ruusuvuorij izvukao. Sve je bilo izglednije kako će tie-break odlučivati o pobjedniku prvog seta, a tako je i bilo. Finac je poveo 5:0, a iako je prvi hrvatski reket nanizao tri poena, bilo je nedovoljno te je Ruusuvuorij uzeo tie-break sa 6:3.

Drugi set je krenuo u istom smjeru kao i prvi. No, u devetom gemu je Finac iskoristio "treću sreću" i stigao do brejka za 5:4. Zatim je obranio svoj servis i uzeo drugi bod za svoju reprezentaciju u današnjem nadmetanju s Hrvatskom. 

No, u Splitu se dogodio još jedan poraz, a to je onaj na tribinama. Nevjerojatna je činjenica kako je finskih navijača bilo jednako ili čak i više od domaćih. U nekoliko navrata su bili i glasniji...

Uskoro slijedi meč parova, koji će zapravo biti čista formalnost. Hrvatska je izgubila u još jednom danu na Davis Cupu, a viza za Malagu više nije živa.

Pobjedom Finaca, Nizozemska je uzela prvo mjesto u skupini D, te će se naći među najboljih osam na završnom turniru. A tamo će joj se pridružit bolji iz subotnjeg dvoboja finskih i američkih tenisača.

HRVATSKA - FINSKA 0:2

HRVATSKA - FINSKA 0-2

Dino Prižmić - Otto Virtanen 4:6, 6:3, 3:6

Borna Gojo - Emil Ruusuvuori 6:7 (3), 4:6

Ivan Dodig/Mate Pavić - Harri Heliovaara/Patrik Niklas-Salminen

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 00:28