StoryEditorOCM
Tenis‘pomogao‘ Medvedev

Nakon Đokovićevih hvalospjeva Prižmiću novo priznanje, dobio pozivnicu za turnir koji su osvajali Ivanišević i Federer

Piše Sport SD
7. veljače 2024. - 13:56

Mladi hrvatski tenisač Dino Prižmić (18) koji je u prvom kolu Australian Opena namučio Novaka Đokovića, a potom od njega dobio velike komplimente, sve sigurnijim koracima kroči kroz svijet profesionalnog tenisa. 

Naime, Daniil Medvedev odustao je od nastupa na ATP turniru u Rotterdamu i time otvorio priliku mladom Splićaninu.

- Nažalost, moram se povući iz Rotterdama - rekao je Rus koji tako neće braniti titulu spomenutog turnira.

- Nakon nevjerojatno teškog i dugog puta u Australiji moje tijelo, a posebno moje desno stopalo, još nije dovoljno oporavljeno da mogu igrati i braniti svoj naslov. Volim igrati u Rotterdamu i veselim se povratku 2025. godine -  dodao je Medvedev, finalist ovogodišnjeg Australian Opena.

Međutim, to što je Medvedev otkazao dobra je vijest za Splićanina, jer je domaći igrač Botic van de Zandschulp ovako dobio direktan ulazak, a Wild Card osigurao je upravo 18-godišnji hrvatski tenisač.

image
William West/Afp

Turnir u Rotterdamu između ostalih osvojio je Švicarac Roger Federer 2005., 2012.i 2018., a jedne godine je trofej otišao i u ruke Gorana Ivaniševića, a bilo je to 1996. godine kada je u finalu bio bolji od Rusa Jevgenija Kafeljnikova.

Marin Čilić izgubio je u finalu 2014. od Čeha Tomaša Berdycha, a Ivan Ljubičić izgubio je 2005. od Federera te 2007. od Rusa Mihaila Južnija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 20:18