StoryEditorOCM
Tenisteška odluka

Nadalu ‘visi‘ Doha: Posljednjih tjedana osjećam nelagodu i malo sam ograničen...

Piše hina
14. veljače 2024. - 19:47

Španjolski tenisač Rafael Nadal (37) izjavio je da će "u zadnji čas" odlučiti o sudjelovanju na ATP 250 turniru u Dohi, koji je na rasporedu od 19. do 24. veljače, sugerirajući da se umjesto toga namjerava vratiti na Masters 1000 u Indian Wellsu.

"Bit će to vrlo pošteno za Dohu", rekao je Majorčanin u intervjuu privatnom španjolskom televizijskom kanalu La Sexta, koji je u cijelosti emitiran ove srijede navečer. “Vjerojatno ću odluku donijeti u zadnji čas.Posljednjih tjedana osjećam nelagodu i malo sam ograničen.U ovoj fazi moje karijere svaki poraz ima ogromne posljedice na teniskoj i fizičkoj razini, ali i psihološki",  objasnio je pobjednik 22 Grand Slam turnira.

Španjolac se gotovo godinu dana nakon poraza i ozljede kuka u drugom kolu Australian Opena 2023., godine u kojoj je bio podvrgnut dvjema operacijama, nakratko vratio natjecanju na turniru u Brisbaneu početkom siječnja.Ponovno ozlijeđen, s mikro-pukotinom mišića, tijekom meča 3. kola, povukao se 7. siječnja iz Australian Opena 2024.

"Sto posto sam uvjeren u svoju prisutnost u Indian Wellsu, posebnom turniru za mene. Prilika da tamo igram možda se više neće pojaviti, pa bih volio biti u Indian Wellsu, to je sigurno", rekao je za La Sextu.

Nadal je u ovom intervjuu ponovio da je njegov glavni cilj bio pokušati pristupiti sezoni na zemljanoj podlozi u što boljoj formi. Zemlja  je omiljena podloga bivšeg kralja svjetskog tenisa, danas starog 37 godina i 646. na svijetu. Osvojio je 14 od svoja 22 Grand Slam na zemlji, na Roland-Garrosu gdje je izgubio samo tri od svojih 115 mečeva u 18 nastupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:08