StoryEditorOCM
TenisATP Umag

Marin Čilić čeka kvalifikanta, Prižmić protiv Ajdukovića

Piše Hina
22. srpnja 2023. - 21:01

Marin Čilić će u povratničkom nastupu na Plava Laguna Croatia Openu u Umagu igrati protiv igrača iy kvalifikacija, odlučeno je ždrijebom koji je u subotu održan u Stella Marisu, a za mjesto u 2. kolu međusobno će igrati dobitnici pozivnica Dino Prižmić i Duje Ajduković.

"Lijepo je ponovno biti tu nakon dugog niza godina što nisam bio. Sretan sam što sam dobro odradio rehabilitaciju, koljeno se stvarno osjeća dosta dobro i veseli me povratak na teren. Ovdje sam 2005. prvi put zaigrao na ATP Touru i sad se zaokružuje priča s povratkom, tako da mi je to baš jako drago. Nadam se da će turnir proći jako dobro. Bit će lijepo vratiti se na Tour i nadam se stvarno jednom super tjednu", rekao je Marin Čilić koji se na umaški turnir vraća prvi put nakon 2014., a ovdje će odigrati i prvi meč nakon šestomjesečnog izbivanja zbog ozljede koljena.

Ždrijebu je nazočio i Goran Ivanišević, koji se u Umagu pojavio u osvježenom, ljetnom izdanju i dobro raspoložen.

"Moj ždrijeb nije loš. Moram reći da sam pogodio da će Prižmić - Ajduković igrati u prvom kolu. Drago mi je da je Marin tu nakon 2014. Nažalost, imamo jedan otkaz, jedan ali vrijedan. No, i bez toga se može. Ipak je Umag veći od igrača. Očekujemo puno dobrih mečeva. Veselim se i dobrim igrama naših igrača", poručio je legendarni wimbledonski pobjednik čije ime nosi i glavni umaški stadion na kojem će u svojstvu prvog nositelja ove godine nastupiti Čeh Jiri Lehečka.

On je slobodan u prvom kolu, ali bi u prvom nastupu mogao zaigrati protiv jednog od trojice bivših umaških pobjednika i osvajača Grand Slam naslova, Austrijanca Dominica Thiema koji će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta.

U toj je četvrtini ždrijeba i Marin Čilić koji bi u slučaju pobjede nad kvalifikantom, u drugom kolu igrao protiv boljeg iz meča sedmog nositelja, Talijana Mattea Arnaldija i još jednog igrača iz kvalifikacija.

U gornjoj polovici ždrijeba su juniorski pobjednik Roland Garrosa Dino Prižmić i Duje Ajduković, a pobjednik njihovog dvoboja će za mjesto u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja petog nositelja, Australca Christophera O‘Connella i Mađara Zsombora Pirosa.

Švicarac Stan Wawrinka će u povratničkom umaškom nastupu igrati protiv kvalifikanta, a u slučaju pobjede čeka ga dvoboj protiv boljeg iz susreta Švicarca Marc-Andree Hueslera i Argentinca Federica Corije.

Drugi nositelj, Talijan Lorenzo Sonego u drugom kolu čeka boljeg iz meča bivšeg umaškog pobjednika Marca Cecchinata i Rusa Aleksandera Ševčenka. Treći nositelj, Austrijanac Sebastian Ofner u drugom kolu čeka pobjednika dvoboja Australca Alexeija Popyrina i Francuza Benjamina Bonzija, a četvrti nositelj, Španjolac Roberto Carballes Baena će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz sraza Japanca Tara Daniela i 17-godišnjeg Španjolca Martina Landalucea, koji je u turnir ušao s pozivnicom.

Mečevi glavnog turnira započinju u utorak, a u subotu i nedjelju su u Stella Marisu na rasporedu kvalifikacijski mečevi.

Plava Laguna Croatia Open - ždrijeb glavnog turnira

Jiri Lehečka (Češ/1) - slobodan

Dominik Thiem (Aut) - kvalifikant

MARIN ČILIĆ (HRV) - kvalifikant

Matteo Arnaldi (Ita/7) - kvalifikant

Sebastian Ofner (Aut/3) - slobodan

Alexei Popyrin (Aus) - Benjamin Bonzi (Fra)

DUJE AJDUKOVIĆ (HRV) - DINO PRIŽMIĆ (HRV)

Zsombor Piros (Mađ) - Christopher O‘Connell (Aus/5)

Stan Wawrinka (Švi/7) - kvalifikant

Marc-Andrea Huesler (Švi) - Federico Coria (Arg)

Taro Daniel (Jap) - Martin Landaluce (Špa)

Roberto Carballes Baena (Špa/4) - slobodan

Albert Ramos-Vinolas (Špa/8) - Jaume Munar

Fabian Marozsan (Mađ) - Juan Manuel Cerundolo (Arg)

Marco Cecchinato (Ita) - Aleksander Ševčenko

Lorenzo Sonego (Ita/2) - slobodan  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:02