StoryEditorOCM
Teniszečić

Ludilo u Dobrovniku, sin Gorana Ivaniševića plasirao se u četvrtfinale profesionalnog turnira, rasplet u nedjelju

Piše Tonči Vlašić
18. travnja 2024. - 12:44

Pero Barović je direktor turnira, ITF Dubrovnik Cup, vrijednog 15.000 dolara, koji se igra na tenis terenima u Gospinom polju. Na startu je ostao bez prvog nositelja, Čeh Michael Vrbensky nije uspio protiv Jacopa Berrettinija, koji je lani osvojio Challenger, 75-icu. Jacopo je mlađi brat Mattea, koji je 2021. igrao finale Wimbledona u kojem je izgubio od Novaka Đokovića, te bio šesti igrač svijeta 2022. godine.

24-godišnji Vrbensky je trenutno 317. tenisač svijeta, koji je bio u TOP 300, a koji je u karijeri uzeo devet ITF-ovih turnira. Jacopo je nakon toga predao meč osmine finala, te je njegov sunarodnjak, Valerio Perruzza bez igre otišao u četvrtfinale. Hrvatski tenis ima dva svoja aduta među 16, Mili Poljičak i Josip Šimundža će na terene Gospina polja ovog četvrtka. Poljičku je suparnik Mirza Bašić iz BiH, a Šimundži Talijan Carlo Alberto Caniato.

Na teren će i član Raguse, Tymofil Milovanov, koji igra u paru sa sinom Gorana Ivaniševića, Emanuelom. Milovanov i Ivanišević su izborili četvrtfinale turnira parova.

Na terenima, računajući i kvalifikacije, ovih dana igrali su/igraju igrači iz Švedske, Italije, Slovačke, Ukrajine, Austrije, Francuske, Velike Britanije, Slovenije, Mađarske, Njemačke, Poljske, Portugala, Bosne i Hercegovine, Češka, Estonije, Argentine i Hrvatske, ukupno 17 država.  

Osim prvog već su otpali treći nositelj (Hrvat Luka Mirkut) i četvrti nositelj (Adrian Oetzbach iz Njemačke). Drugi nositelj je iskusni, 30-godišnji Francuz Maxime Chazal, koji je u karijeri igrao 28 finala na futuresima, sve na zemlji (jedanaest je osvojio). Dva puta je igrao na Grand Slam turniru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 12:45