StoryEditorOCM
Tenispredvidio ishod

Legendarni Splićanin poludio zbog Đokovića: ‘Mora ih biti sram. Da to naprave najboljem igraču svijeta...‘

Piše Gradimir Đukarić/SN
4. lipnja 2024. - 18:13

Prvom tenisaču svijeta Novaku Đokoviću trebalo je skoro pet sati da u osmini finala Roland Garrosa slavi protiv Argentinca Francisca Cerundola. U četvrtfinalu trebao je igrati protiv sedmog na svijetu, Norvežanina Caspera Ruuda, ali u međuvremenu se srpski tenisač odlučio povući nakon ozljede koljena.

Bivši Đokovićev trener i mentor Nikola Pilić u razgovoru za srpski Kurir osvrnuo se na pobjedu protiv Cerundola nakon velikog preokreta i zdravstvenih problema zbog kojih se činilo kako će predati meč, pišu Sportske novosti.

Šok u Parizu: Novak Đoković se povukao s Roland Garrosa! Srbin više neće biti broj jedan

- To što je Novak napravio je nevjerojatno. Mislio sam da će se predati i da neće moći izdržati. Ipak, dobio je četvrti set i to je bilo ključno. Tu je prelomio meč. Dobio je meč koji bi rijetko koji sportaš dobio - rekao je Pilić koji je komentirao odluku organizatora da meč Novaka i Musettija počne u 23 sata.

image
Jean Catuffe/Dppi Via Afp

- Mora ih biti sramota. Da najboljeg i najtrofejnijeg igrača stave da igra u 23 sata. Novak zaslužuje puno bolji tretman - rekao je Pilić.

Legendarni trener već u startu nije bio optimisičan glede Đokovićeva nastupa u četvrtfinalu.

- Po mom mišljenju, s takvom ozljedom koljena teško će moći igrati protiv ozbiljnog igrača na zemlji. Tu se odigravaju poeni s 15, 10 promjena pravca. Mislim da je dovoljno pametan da ne izađe na teren protiv Ruuda - kazao je Pilić i, pokazalo se, pogodio jer se Đoković danas povukao s Roland Garrosa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 11:26