StoryEditorOCM
Tenisdrama na gripama

Hrvatska ipak nije uspjela do pobjede nad Amerikancima: Krajicek i Ram bili su bolji od Pavića i Dodiga

Piše Iva Majić
13. rujna 2023. - 22:09

SAD je na kraju drugog dana Davis Cupa na Gripama slavio nad Hratskom ukupnim rezultaom 2:1. U odlučujućem meču parova, koji je trajao skoro dva i pol sata, Ivan Dodig i Mate Pavić nisu uspjeli doći do pobjede. Austin Krajicek i Rajeev Ram slavili su sa 7:6 (5), 6(3):7,6:2.

Bio je ovo meč bez ijedne prilike za break u prva dva seta pa je odluka ostavljena tek za 13. gem. Dodig i Pavić su imali 4:2 u tie-breaku prvog seta, ali su od sljedećih šest poena osvojili samo jedan i tako izgubili prvu dionicu.

U drugom setu nisu ponovili istu pogrešku, jer su prednost od 4:2 pretvorili u tri set-lopte. Nakon odličnog Dodigovog reterna Pavić je završio poen neobranjivim volejem i odveo meč u odlučujući set.

Nakon više od dva sata igre vidjeli smo i prvi break kojeg su napravili Krajicek i Ram, kad su na servis Ivana Dodiga došli do 0:40 i iskoristili treću ‘break‘-loptu za vodstvo 3:1. Amerikanci su to ponovili i četiri gema poslije donijeli pobjedu svojoj reprezentaciji. 

Nakon mečeva prvog kola SAD i Nizozemska su vodeće na ljestvici skupine "D" s učinkom 1:0, a Hrvatska i Finska imaju po jedan poraz.  

No, Hrvatska može biti zadovoljna s otporom kojim je pružila protiv favorizirane reprezentacije. Naši pojedinici još jednom su pokazali kako najbolje mečeve pružaju baš u ovom natjecanju. Ništa nije gotovo, jer karta za Malagu i mjesto među najboljih osam na svijetu mogu osigurati preko Finske i Nizozemske u idućim danima.

HRVATSKA - SAD 1-2

Dino Prižmić - Mackenzie McDonald 4-6, 2-6

Borna Gojo - Frances Tiafoe 6-4, 7-6 (6)

Ivan Dodig/Mate Pavić - Austin Krajicek/Rajeev Ram 6-7 (5), 7-6 (3), 2-6

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 11:28