StoryEditor
Teniskritika

Feliks Lukas o događanjima na Adria touru: Upozoravao sam, a onda me dopredsjednik Saveza alkoholiziran žestoko izvrijeđao

Piše Ivan Jelkić/SN
23. lipnja 2020. - 17:16
Ronald Goršić/HANZA MEDIA

Oko turnira u Zadru oglasio se i direktor jedinog hrvatskog WTA turnira, onog u Bolu na Braču, Feliks Lukas. Putem društvene mreže pozvao je kompletno vodstvo Hrvatskog teniskog saveza da odmah daju ostavke, pišu Sportske novosti

- Zbog mog komentara o lošoj organizaciji pozivnog turnira HTS-a u Zadru, gdje sam naveo činjenicu da se ne provode nikakve epidemiološke mjere, pa ni minimalne poput dezinfekcije ruku, dobio sam salvu kritika od strane HTS-a, te bio fizički izvrijeđan od strane dopredsjednika HTS-a u alkoholiziranom stanju ispred međunarodnih gostiju Adria Toura, taj slučaj sam prijavio i policiji u Zadru i tema je za sebe.

Međutim kada netko nije poštivao struku i kada se nekompetentni ljudi uhvate organizacije ovako velike manifestacije, neuspjeh je jedina opcija. Organizatori WTA i ATP turnira su dobili upute na preko 100 stranica za provođenje mjere zaštite od COVID-19 i to za organizaciju turnira u kolovozu. Više od tri mjeseca se educiramo o tome i raspravljamo na Zoom konferencijama o svim detaljima. Ali struka u ovom slučaju hrvatskom sportu nije bila potrebna da se uključi.

- Ostavka kompletnog vodstva HTS-a je nešto što se mora dogoditi već danas ako je ostalo bar još malo zdrave pameti! - napisao je Lukas.

Inače, u svojim ranijim istupima detaljnije je opisao konkretne propuste u organizaciji turnira (izostanak hladnjaka na terenima tijekom mečeva, izostanak obične vode za natjecatelje...).

- Bilo bi dobro da idući put HTS angažira nekoga tko zna raditi svoj posao, ako oni sami već nemaju stručne ljude. Ne moraju mene zvati, ali tu je nekoliko drugih pojedinaca s iskustvom koji im mogu pomoći da organiziraju teniski turnir po pravilima struke. Samo treba ekipa u HTS-u staviti svoja ega po strani za boljitak sporta u cjelini.

Naveo je, također, i kako je njegova sestra Tena, inače hrvatska Fed Cup reprezentativka i državna prvakinja koja je igrala na HTS-ovu pozivnom turniru u Zadru proteklog tjedna, naprasno ostala bez smještaja u Zadru iz "osvete" radi njegovih kritika HTS-a. Problemi u odnosima s nacionalnim savezom ogledaju se i u tome, kako je naveo, što mu je druga sestra, Tajna Lukas Rečić, ranije "dobila nepravedno otkaz u HTS-u kao višak odmah po povratku s porodiljnog nakon rođenja prvog djeteta".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. listopad 2020 22:36