StoryEditorOCM
Tenisznakovit trijumf

Đoković pobijedio pa iznenadio priznanjem: ‘Jako sam htio izgubiti gem. Morao sam se riješiti jedne stvari‘

Piše Vladimir Zrinjski/SN
21. siječnja 2024. - 09:36

Neobično priznanje ponudio je Novak Đoković nakon što je sa 6:0, 6:0, 6:3 uništio 35-godišnjeg Francuza Adriana Mannarina i plasirao se u četvrtfinale Australian Opena.

Na turniru na kojem je trijumfirao deset puta, srpski tenisač nikad nije bio tako uvjerljiv u osmini finala, izjednačivši pritom rekord Rogera Federera po broju ulazaka (58) u četvrtfinala Grand Slama. Posljednji je to spomena vrijedan rekord na Grand Slamovima koji mu je nedostajao u kolekciji, pišu Sportske novosti.

- Odigrao sam fantastično od prvog do zadnjeg poena. Morao sam fizički izdržati teške izmjene i natjerati ga da trči po cijelom terenu, što mi je uspjelo. Sve u svemu, vrhunska izvedba - izjavio je 36-godišnji Đoković.

Usput je ponudio neobično priznanje. Nakon što u prva dva seta nije izgubio gem, osjećao je da pritisak unutar stadiona postaje neizdrživ.

- To su dva najbolja seta koja sam odigrao u posljednje vrijeme. I jako sam htio izgubiti gem u trećem setu jer su tenzije samo rasle. Morao sam se riješiti toga da se refokusiram na zaključivanje meča. Uvijek želite biti što je moguće efikasniji, zar ne? I završiti posao što brže. Ali to nije uvijek moguće - objasnio je najuspješniji tenisač svih vremena.

Suparnik na putu do polufinala bit će mu Taylor Fritz (ATP 12.), koji je sa 7:6(3), 5:7, 6:3, 6:3 u setovima izbacio sedmog nositelja Stefanosa Tsitsipasa. Na papiru za Đokovića stvari ne bi smjele biti komplicirane. Međusobni omjer je 8:0 u njegovu korist.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:40