StoryEditorOCM
Tenissve po starom

Đoković pobijedio domaćeg tenisača i opet se obračunao s gledateljima: ‘Dođi i reci mi to u lice!‘

Piše Anđela Vuko/SN
17. siječnja 2024. - 15:16

Novak Đoković svladao je nakon 3 sata i 11 minuta igre Australca Alexeia Popyrina rezultatom 3:1 (6:3, 4:6, 7:6 (4), 6:3) u drugom kolu Grand Slam turnira u Sydneyu. Mladi Australac pružio je sjajan otpor te se u jednom trenutku činilo kako bi moglo doći do velikog iznenađenja, no Srbin je po tko zna koji put dokazao zbog čega je jedan od najboljih ikad, pišu Sportske novosti.

Đoković je vrlo dobro ušao u meč te rutinski dobio prvi set da bi se u drugom dogodio potpuni preokret. Australac je, nošen potporom domaće publike, počeo igrati tenis karijere. Dobio je drugi set te nastavio sa sjajnom igrom u trećem setu.

Ključni trenutak meča dogodio se u trećem setu kada je Đoković pri rezultatu 5:4 gubio 0:40 te spasio tri set lopte i poravnao na 5:5 da bi potom u sjajnom naletu u tie breaku sa 7:4 osvojio set.

image
AFP

Đoković jer potom "proigrao", ali je određen stupanj nervoze i dalje bio prisutan. Posebno je to bilo vidljivo u petom gemu četvrtog seta kada je jedan od navijača Đokoviću uputio par riječi koje se njemu nikako nisu svidjele. Naljutio se i okrenuo prema dijelu tribina odakle su uvrede došle te uz osmjeh navijaču poručio "da dođe i to mu kaže u lice". Nije mu međutim to previše utjecalo na igru te je četvrti set zaključio rezultatom 6:3 te se plasirao u treće kolo Australian Opena.

Snimku tog trenutka pogledajte OVDJE.

U idućem kolu ga očekuje meč s 30. nositeljem Tomasom Martinom Etcheverryjem iz Argentine.

Đoković je podsjetimo u prvom kolu pobijedio 18-godišnjeg Hrvata Dinu Prižmića nakon četverosatnog meča koji je završio rezultatom 3:1 (6:2, 6:7(5), 6:3, 6:4). Ako pobjedi i na ovom turniru to će mu biti 25. Grand Slam naslovom u pojedinačnoj konkurenciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 07:53