StoryEditorOCM
Tenisaustralian open

Đoković nije skrivao razočarenje: ‘Nadigran sam, bio je bolji, nema se tu što reći‘

Piše Sport SD
26. siječnja 2024. - 10:20

Novak Đoković nije uspio otvoriti slavlje novom pobjedom na Australian Open. U pohodu na jedanaesti naslov pobjednika prvog Grand Slam turnira sezone zaustavio ga je Jannik Sinner, a nakon meča srpski tenisač je bio nezadovoljan svojom izvedbom - pišu Sportske novosti.

- Ovo je bio jedan od najslabijih mečeva koje sam ikada odigrao na nekom Grand Slam turniru. Bio sam šokiran svojom razinom igre, na loš način. Nisam puno toga dobroga napravio u prva dva seta, ali sve zasluge idu Sinneru jer se sve napravio bolje od mene, u svakom aspektu igre. Trudio sam se, borio, podigao razinu igre u trećem setu kada sam i spasio meč loptu. No, u četvrtom sam imao jako loš gem i sve u svemu razina mojeg tenisa nije bila dobra - rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Novinare je zanimalo da donese generalni sud o turniru, ali i samom meču.

- Teško mi je sumirati sve dojmove, meč je tek završio, možda ću to moći sutra, a možda tek na nekoliko dana. Definitivno mogu biti ponosan na ono što sam napravio. Niz se morao jednog dana završiti, a barem sam dao sve od sebe u ovim uvjetima kada nisam igrao dobro. Ovo je poseban grad, najbolji Grand Slam za mene i nadam se da ću se imati šansu vratiti, odigrati ovdje barem još jednom.

image
AFP

Đoković nije skrivao razočarenje što nije došao u priliku da ponovo osvoji Australian Open, a pričao je i o svojim ambicijama u sezoni:

- I dalje imam velika očekivanja od drugih Grand Slamova i Olimpijskih igara. Početak je sezone i ovo nije osjećaj na koji sam navikao. Većinu svojih sezona sam počeo s Grand Slam naslovom, sad je drukčije. Ovaj turnir nije bio po mojem standardu, nisam bio na uobičajenoj razini, ali to ne znači da je ovo početak kraja. Vidjet ćemo što će biti do kraja sezone - izjavio je srpski tenisač i dodao:

- Stvarno ne znam kako će se stvari odvijati. Kada čovjek izađe s terena nakon poraza vruće je glave i bori se da bude racionalan. No, svašta se događa u glavi. Pustit ću malo da se smire strasti i da nastavim dalje. Obvezao sam se sam sebi da ću ovu sezonu odigrati do kraja, da ću najbolji tenis igrati na Grand Slam turnirima i Olimpijskim igrama. Ne znam hoće li se to promijeniti, ali moguće je jer su u ovoj fazi moje karijere neočekivane odluke vjerojatnije.

Na kraju je Đoković još jedno čestitao Sinneru:

- Nadigran sam, bio je bolji, nema se tu što reći. Žao mi je što sam prva dva seta odigrao ispod svoje razine i što nisam pružio otpor kakav je trebalo da pružim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 17:37