StoryEditorOCM
TenisIMA LI KO JAČI

Bravo Duje, kakav trijumf u Japanu! Ali, to nije sve, trojica Splićana pripremaju pothvat na koji ćemo svi biti ponosni

Piše Marko Bilić
19. studenog 2023. - 11:31

Bravo, Duje! Splićanin Duje Ajduković osvojio je challenger u Kobeu, domaći tenisač Sho Shimabukuro u finalu nije imao nikakvih izgleda, završilo je s uvjerljivih 6:4, 6:2 za razigranog Splićanina.

Ovim uspjehom Ajduković je čak za 27 mjesta popravio svoj najbolji ranking karijere (172.) i od sutra će biti 145. tenisač svijeta.

Dvoranski turnir u Japanu Duje je osvojio iako nije bio postavljen među nositelje, s pet pobjeda, među ostalim i protiv prvog nositelja Jurija Rodionova.

Čudna je bila ovo sezona za mladog Splićanina. Krenula je jako loše, prvi dio godine uglavnom je nizao poraze, osjetilo se to i na listi najboljih tenisača svijeta gdje je pao za tristotinjak mjesta, čak ispod 500-tog mjesta. Jako loše za nekadašnjeg prvaka Europe do 14 godina, kojemu su predviđali lijepu karijeru.

No, onda je krenuo, malo pomalo počeo nizati pobjede i skupljati bodove. Kako je sezona odmicala Duje je igrao sve bolje, očito se nahranio samopouzdanjem, i počeo – osvajati turnire. Nakupio se bodova i evo ga u Top 150. Preskočio je Dina Prižmića i sad je treći hrvatski reket. Obojica su ove sezone napravili fantastične pomake, Dino je bio ispod 600. pozicije, Duje ispod 500, a sad su u Top 150 ili jako blizu.

Najbolji hrvatski reket i dalje je Borna Ćorić (37.), za njim slijede tri Splićanina: Borna Gojo (72.), Duje Ajduković (145.) i Dino Prižmić (162.). Bravo!

S obzirom na njihovu mladost, Duje ima 22 godine, Dino tek 18,. sljedeća sezona mogla bi im donijeti nove iskorake, možda i ulazak u Top 100 najboljih tenisača svijeta. Trojica Splićana unutra, eeee... to bi bio pravi pothvat!

image

Potvrda velikog talenta

Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:56