StoryEditorOCM
TenisAMERIČKI SAN

Borna Gojo rastura u New Yorku! Fenomenalni Splićanin izborio osminu finala US Opena bez izgubljenog seta

Piše Marko Bilić
2. rujna 2023. - 04:48

Borna Gojo igra turnir života! Briljira, rastura, praši terenima US Opena! Nova žrtva na reketu Splićanina je Čeh Jiri Vesely, glatkih 6:4, 6:3, 6:2 odvelo je našeg tenisača do uspjeha karijere, do jučer nezamislive osmine finala posljednjeg Grand Slam turnira sezone. I to iz kvalifikacija.

Gojo u drugom tjednu US Opena - zvuči nevjerojatno. A tamo će igrati protiv boljeg iz srpskog derbija Đoković - Đere. Smješka se veliki derbi...

U tri dosadašnja meča u glavnom ždrijebu Gojo u New Yorku nije izgubio ni seta! Glatkih 9:0. Padali su redom Dellien (6:3, 6:3, 6:1), McDonald (6:3, 6:4, 6:4) i sad Vesely (6:4, 6:3, 6:2). Nitko od njih nije ga uspio odvesti niti do tie-breaka.

image
Getty Images Via Afp

Slično se dogodilo i protiv Veselyja, Čeh u cijelom dvoboju nije imao niti jednu priliku da oduzme servis našem Borni. Niti jednu break loptu. Statistika je i inače debelo na strani Splićanina što se u konačnici odrazilo i na rezultatu. Gojo je zabio 36 winera (Vesely 22), imao je samo 12 neprisiljenih grešaka u tri seta, bravo Borna (Čeh čak 37), nije napravio niti jednu dvostruku pogrešku na servisu (Vesely šest)... Gotovo savršena statistika Goje.

S ukupno šest pobjeda Borna je iz kvalifikacija izborio osminu finala, odnosno drugi tjedan US Opena. U New York je došao kao 105. reket svijeta, a sada je na live ranking listi na 76. mjestu.

Iz New Yorka će otići s najmanje 205 ATP bodova i 284.000 dolara, prvi put kao Top 100 igrač. I odmah tako duboko u sto najboljih.

image

Nova pobjeda u New Yorku

Getty Images Via Afp

Borna šokira teniski svijet, ne pobjeđuje na US Openu već tutnji, praši... Grabi dalje bez izgubljena seta, brojke su mu nestvarne. Američki san postao mu je nešto opipljivo. Igrač koji bi mijenjao pravila u, za njega, "beskrajno dosadnom tenisu" učinio je ovaj sport dodatno zanimljivim.

A za desetak dana imat ćemo ga priliku gledati u njegovom Splitu na turniru Davis Cupa, bolje najave za to od ove američke – nema. 

image
Getty Images Via Afp
image
Getty Images Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 01:21