StoryEditorOCM
TenisAustralian Open

Herojski meč mladog Prižmića, cijeli svijet je gledao i uživao, ali Đoković je ipak broj jedan

Piše Sport SD
14. siječnja 2024. - 13:17

Osamnaestogodišnji Dino Prižmić danas odigrao je meč karijere u Melbourneu. Mladi Splićanin u 1. kolu igrao je protiv branitelja naslova, prvog igrača svijeta i deseterostrukog osvajača Australian Opena Novaka Đokovića. Srpski tenisač slavio je nakon četiri sata igre rezultatom 3:1 (6:2, 6:7, 6:3, 6:4).

Prižmić je prošao kroz tri kola kvalifikacija Australian Opena i to prilično uvjerljivo, a prometnuo se u jednu od najvećih mladih zvijezda svjetskog tenisa, on je ‘onaj koji dolazi‘.

image
AFP

TIJEK MEČA

- Đoković četvrti set otvara breakom, trenutno vodi 2:0. Novi break, Đoković je sve bliže prolasku u drugo kolo Australian Opena. Siguran je Đoković na svom servisu, 4:0. Prižmić je osvojio prvi gem u četvrtom setu, 4:1. Evo brejka, ne predaje se Prižmić, Đoković vodi 4:2. Vratio se Prižmić u četvrti set, dobio je tri gema zaredom. Đoković servira i osvaja gem, vodi 5:3. Srpski tenisač ima priliku završiti meč, Prižmić je na servisu. Imao je Đoković četiri meč lopte, ali Prižmić je odigrao fenomenalno, 5:4, Đoković servira za meč. Gotovo je, Đoković se plasirao u drugo kolo Australian Opena nakon četiri sate igre.

- Odlično je krenuo srpski tenisač u trećem setu i odmah uzeo break, servira za 3:0. Ali ne da Prižmić, uzeo je servis Đokoviću, a zatim izjednačio, rezultat je 2:2. Kakav gem, trajao je 17 minuta, nakon sedam izjednačenja Prižmić je upio, uzeo je drugi break u trećem setu, vodi 3:2. Đoković odmah uzvraća i oduzima Prižmiću servis. Đoković je poveo 4:3, na servisu je Prižmić. Đoković je ubacio u višu brzinu, uzeo servis Prižmiću i poveo 5:3. Gotovo je, treći set osvojio je Đoković, 6:3.

image
AFP

- U drugom setu na startu odmah senzacija, mladi Splićanin poveo je 2:1, a onda napravio i break za 3:1. Ludilo na tribinama. Ipak, već u idućem gemu iskusni lisac Đoković uzvratio je breakom i smanjio na 3:2. Gem za gem, Prižmić vodi 4:3. Poveo je Prižmić 5:4, Đoković je na servisu. Srpski mediji koji su ovaj meč najavili kao lakom preprekom za Đokovića posipaju se pepelom, Kurir piše ‘Srbima se otvorile oči: Velika borba u drugom setu, mladi Hrvat "pokazao zube" Novaku‘. Đoković je izjednačio na 5:5. Prižmić vodi 6:5, Đoković ostao bez poena u ovom gemu. Đoković je uzvratio, drugi set odlučit će tie-break. Bravo Dino, nakon drame u tie-breaku (7:5), mladi Splićanin je izjednačio u setovima (1:1).

- Meč je počeo. Prižmić prvi servira, break Đokovića na otvaranju meča. Đoković je bio siguran na svom servisu, ali Prižmić uzvraća i osvaja prvi gem, rezultat je 2:1 za srpskog tenisača. Prižmić se drži, gem za gem, Đoković vodi 3:2. Na pauzi između gemova Prižmić je pozvao liječnika, izgleda da ima problema s butnim mišićem lijeve noge. Novi break Đokovića, srpski tenisač vodi 5:2. Đoković je uzeo prvi set nakon 40 minuta. rezultat 6:2.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 05:03