StoryEditor
Strani nogometNEVJEROJATNA GESTA

Vrhunski potez: Mandžukić se odrekao dijela plaće i poklonio ih siromašnima

Piše PSD
16. travnja 2021. - 19:00
AFP

Još jedan primjer ponašanja vrhunskog sportaša i pravog čovjeka dao je Mario Mandžukić. Srebrni je Vatreni potpisao ugovor s AC Milanom do kraja sezone po kojem zarađuje 1.8 milijuna eura. Jednog dijela od tog novca Mandžo se - odrekao!

Službena je to informacija koja je ovoga petka prostrujila iz samoga kluba, potvrđena od strane predsjednika Paola Scaronija. Veli on da se hrvatski napadač odrekao plaće za ožujak, u kojem ionako nije igrao zbog ozljede. Naravno, endemski je to slučaj, barem u svijetu profesionalnog, vrhunskog sporta.

- Izvanredna gesta koja pokazuje profesionalnost i etičnost Marija Mandžukića. Ovime je pokazao koliko poštuje klub. Dakle, Mandžukić se odrekao plaće u korist Milanove klupske zaklade koja financira projekte povezane s mladim ljudima u teškom socijalno-imovinskom statusu. Zaklada promovira sport kao element socijalne uključenosti mladih - rekao je Scaroni za talijansku novinsku agenciju ANSA.

Inače, Mandžukić do kraja sezone ima još devet utakmica za dokazati se... Jer, vrlo je upitno da će Milan s njime iskoristiti opciju produljenja ugovora na sljedeću sezonu, Ako se to pak dogodi, Mandžo će imati novih 3.6 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2021 11:10