StoryEditorOCM
Strani nogometigrač utakmice

Vlašić oduševio Talijane u pobjedi protiv prvaka i dobio najbolje ocjene: ‘Mozak je Jurićeve momčadi‘

Piše Sport SD
7. siječnja 2024. - 22:46

Torino je gurnuo Napoli u još dublji kanal, a istovremeno oživio europske snove. Nakon velikog nedjeljnog 3:0 trijumfa u kojem je jedan od najboljih, za mnoge i najbolji, bio hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić mjesto koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu Torinu je udaljeno tri boda, a pozicija koja osigurava izravan plasman u skupine Europske lige pet bodova, prenose Sportske novosti.

Gazzetta dello Sport izvještaj utakmice naslovila je "To je Torino iz bajke", dok je za Eurosport najbolji u velikoj pobjedi bio Nikola Vlašić, strijelac pogotka za 2:0 u 52. minuti kojim je zapravo i prelomljena utakmica s obzirom na to da je samo dva minuta ranije Napoli ostao s desetoricom na terenu. "Mozak Jurićeve momčadi", napisali su za hrvatskog reprezentativca kojeg su nagradili osmicom.

"Crtao je igru Torina tijekom cijele utakmice: za Napolijevu obranu nerješiva je zagonetka, a njegov sjajni pogodak izvan kaznenog prostora nekoliko minuta nakon Mazzocchijeva isključenja praktički je zatvorio utakmicu", napisali su za Vlašića.

Ivan Jurić bio je, naravno, zadovoljan nakon velike pobjede, no i dalje je čvrsto na zemlji.

- S tim isključenjem Mazzocchija u 50. minuti sve je postalo jednostavnije za nas. Moramo podići razinu kondicije jer smo i neki dan u Firenci imali smo odličnu utakmicu u kojoj smo na trenutke dominirali, ali svejedno nismo mogli izbjeći poraz. Danas nam je dobro išlo jer smo uspjeli izaći iz mrtve točke. Dečki moraju nastaviti tako raditi i vjerovati u svoje sposobnosti - kazao je hrvatski trener na klupi Torina.

Na te njegove riječi legendarni Ciro Ferrara uzvratio je iz studija: "Sad možeš tražiti bilo koje pojačanje...".

Jurić se, međutim, nije "upecao".

- Mislim da moramo ostati koncentrirani na sljedeću utakmicu protiv Genoe koja će biti jako teška. Ako uspijemo osvojiti bodove postalo bi vrlo zanimljivo. Onda ćemo se pozabaviti pojačanjima.

Torino je nadomak europske zone.

- Mijenjaju li se ciljevi? Ove godine moramo biti ambiciozni, već neko vrijeme igramo dobre utakmice, neke smo izgubili a da to nismo zaslužili. Moramo dati sve od sebe i dati sve od sebe sada kada smo blizu Napolija, Lazija, Atalante i Rome - poručio je Jurić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 06:41