StoryEditorOCM
Strani nogometdobar prvi dojam

Vatreni je oduševio legendarnog Pepa Guardiolu, nakon utakmice samo je ponavljao jednu stvar

Piše Marko Crnjak/SN
23. srpnja 2023. - 19:49

Dobro mu pristaje nebesko plava, brzopotezno su zaključili pratitelji Manchester Cityja na društvenim mrežama premijerno vidjevši Matea Kovačića u dresu Manchester Cityja. Hrvatski reprezentativac u nedjelju je upisao prvi nastup za Građane i odigrao prvo poluvrijeme u 5:3 pobjedi nad japanskim prvoligašem Yokohamom u Tokiju,

Pep Guardiola izmiješao je karte, pa u prijateljski boj od prve minute poslao "miks" prvog, drugog, pa i trećeg sastava. Kovačić je pronašao mjesto u veznoj liniji uz još uvijek nedokazanog Kalvina Phillipsa i mladu nadu Jamesa McAteea. Uoči nove sezone - stara priča. City trpa nemilo, u nedjelju dvaput preko Erlinga Haalanda, kojem su se na listi strijelaca priključili John Stones, Julian Alvarez i heroj nedavnog finala Lige prvaka Rodri, pišu Sportske novosti.

Nakon utakmice Guardiola je ponudio nekoliko odgovora lokalnim medijima, pritom u odličnom tonu prokomentirao predstavu našeg reprezentativca:

- Mateo je bio jako dobar. Izvrstan je igrač, to svi znamo. Ovo je tek prva utakmica i još mora upoznati ekipu i sve što tražimo, ali igrao je jako, jako dobro - ponavljao je španjolski stručnjak.

Nije dugo trebalo da se potegne i pitanje o norveškom gorostasu, a ako su Guardioline prognoze točne, prošle sezone nismo sve vidjeli...

- Sada je u još boljoj fizičkoj spremi. Voljeli bismo da igra kao lani, dobro je da nije ozlijeđen, ali još uvijek mora stići u punu formu, kao i svi ostali. Haaland zna što mu je činiti.

Završno, otkrio je i da se Kevin de Bruyne, koji je u finalu LP protiv Inter Milana napustio teren zbog ozljede, također u sve boljem stanju:

- Kevin se dobro osjeća i blizu je povratka na travnjak - poručio je Guardiola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 07:28