StoryEditorOCM
Strani nogometglavu gore mister

U Hajduku napravio čudo, a sada proživljava najgore trenutke svoje karijere

Piše SPORT SD
7. lipnja 2023. - 23:34

Klub je preuzeo prije niti tri tjedna, s jednim ciljem, da ih spasi od ispadanja iz prve lige, ali mu nije uspjelo. Sion je zajedno s njegovim trenerom Paolom Tramezzanijem, bivšim strategom Hajduka, ispao u drugi rang švicarskog nogometa.

To mu je bio četvrti mandat na klupi švicarskog kluba, a čak drugi ove sezone. Naime, ekscentrični vlasnik Siona Christian Constantin je poznat po tome da često mijenja trenere.

Tramezzani je u prva tri susreta u prvenstvu upisao tri poraza i tako sa zadnje pozicije morao ići u doigravanje za opstanak. Tamo im je protivnik bio Lausanne-Ouchy koji ih je u dvije utakmice s lakoćom pobijedio ukupnim rezultatom 6-2 i izbacio ih u drugu ligu.

Tramezzani je tako drugi mandat u ovoj sezoni na klupi švicarskog kluba završio s pet poraza u pet utakmica, a Sion će nakon 17 godina napustiti prvoligaško društvo. 

Talijan je trenirao Hajduk od siječnja do svibnja 2021. godine, preuzeo je Bijele u vrlo lošoj poziciji, a do kraja sezone je napravio svojevrsno čudo te uspio izboriti poziciju koja vodi u europsko natjecanje, čime je ostao u dobrom sjećanju mnogih navijača kluba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 23:18