StoryEditorOCM

Trener Crvene Zvezde utakmicu Lige prvaka iskoristio da bi govorio o ratnim strahotama

Piše Sport SD
24. listopada 2023. - 20:03

Crvena zvezda sutra igra utakmicu trećeg kola Lige prvaka protiv Leipziga. Beogradski klub nakon dva kola ima jedan bod, a iako su Nijemci favoriti, Zvezda se nada iznenađenju. No, izraelski trener Barak Bakhar na klupi Zvezde uoči utakmice manje je pričao o nogometu, a više o izraelsko-palestinskom sukobu.

- Jučer sam pričao s Mihaelom. On je dječak od devet godina, voli nogomet i Barcelonu. Teroristi Hamasa ubili su njegove roditelje i kidnapirali njegovu sestru dok se on s mlađom sestrom sakrio u ormar. To je jedan od sto slučajeva koji su se dogodili 7. listopada. Nogomet povezuje nacije i rase, pitam se gdje je poštovanje za ubijene ljude, zaklane i silovane djevojke. Ubijeno je više od 100 djece, kako ignorirati ovo. Svi ti ubijeni ljudi voljeli su nogomet, pitam se je li ve u novcu, kupuje li novac pravdu. Osjećam veliku podršku kluba i srpskog naroda, moja obitelj krvari, moja supruga i troje djece su cijelo vrijeme u skloništu. Bomba je eksplodirala blizu njihove kuće. I zato ćemo mi, Izrael, pobijediti, jer nemamo izbora - rekao je Bakhar te dodao:

- Moram se fokusirati na nogomet, isključiti privatne probleme. Odgovoran sam prema klubu, navijačima i svom poslu. Nije važno kako se ja osjećam, treba da pričamo samo o utakmici. Mogu obećati kako ćemo izaći spremni na utakmicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 15:56