StoryEditorOCM
Strani nogometsukob interesa

Transfer Vatrenog iznenadio sve, a sada je pod istragom. Njegov klub je u velikom problemu

Piše SPORT SD
19. rujna 2023. - 21:28

Kako otkriva nizozemski NOS Sport, a prenose Sportske novosti, Ajaxov sportski direktor Sven Mislintat je pod istragom zbog transfera Borne Sose koji je posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka za osam milijuna eura prešao iz Stuttgarta u redove nizozemskog velikana. Vjerovali ili ne, istragu provodi sam Ajax jer je njihov direktor, kako se navodi, bio u sukobu interesa prilikom Sosinog transfera, a u klubu nisu o tome vodili račune.

Mislintat je prilikom transfera pregovarao s agentom Arthurom Beckom koji ima udio u vlasništvu njegove privatne tvrtke Matchmetrics GmbH. Radi se o platformi koja nudi najsofisticiraniju analitiku nogometnih podataka i koriste je brojni skauti diljem svijeta. Mislintat je s udjelom od 35% jedan od najvećih dioničara Matchmetricsa. A kako u Ajaxovom statutu stoji da sportski direktor ne smije odlučivati o pitanjima u kojima je u sukobu interesa - stvorio se problem.

- Ajax nije upoznat s bilo kakvim udjelom koji AKA Global ima u Matchmetricsu. Naravno, o tome smo razgovarali sa Svenom. On je dao detaljno objašnjenje o tome - stoji u priopćenju Kopljanika koji su potvrdili da će istraga biti pokrenuta.

Istraga bi trebala dokazati je li ovim transferom Ajax oštećen i je li se Mislintat financijski okoristio...

Podsjetimo, Sven Mislintat je u klub stigao ovog ljeta, a mnogima se od početka nije svidio način na koji je odlučio krenuti graditi sastav ‘od nule‘, riješivši se svih legendi kluba. Već nakon četiri utakmice domaćeg prvenstva njegova je sudbina u zraku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 06:24