StoryEditorOCM

Spojili se francuski i marokanski navijači, nogomet pao u drugi plan: slavlje se na ulicama Pariza pretvorilo u kaos, paljenje i razbijanje. Rezultat? Deseci uhićenih

Piše Ivan Renić
11. prosinca 2022. - 11:21
Doha, Katar, 061222. FIFA Svjetsko prvenstvo Katar 2022. Navijaci Maroka slave pobjedu nad Spanjolskom na ulicama Dohe.Tom Dubravec/Cropix/Cropix

Maroko i Francuska izborili su polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru. Veliko slavlje gledali smo na tribinama, dok su društvene mreže obilazile snimke fešte u njihovim gradovima. Međutim, u Parizu su se spojili navijači Francuske i Maroka i zajedno napravili – kaos!

Razularene mase divljale su gradom, uništavale i razbijale. Nogometni uspjeh pao je u drugi plan, javili su se animalni nagoni za uništavanjem. Tako se umjesto pjesme i navijanja moglo čuti i vidjeti samo razbijanje izloga brojnih trgovina, paljenje automobila, sukobi s policijom. Stvorio se, dakle, kontraefekt i nakon nekoliko sati čudesni uspjeh, prije svega Maroka, pao je u drugi plan.

Francuski mediji javljaju kako je, prema prvim izvješćima, uhićeno barem 30 ljudi, a taj broj mogao bi biti i puno veći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 04:13