StoryEditorOCM
Strani nogometpokrenut postupak

Rubialesu se loše piše, Infantino mu je okrenuo leđa: ‘Ovo se nije smjelo dogoditi‘

Piše Gradimir Đukarić/SN
1. rujna 2023. - 09:50

Predsjedniku španjolskog nogometnog saveza Luisu Rubialesu loše se piše, a skandal usred proslave svjetske titule španjolskih nogometašica mogao bi ga skupo koštati. Jer i Gianni Infantino mu je okrenuo leđa. Rubiales je, naime, poljubio nogometašicu Jenni Hermoso u usta što je izazvalo ne samo reakciju u njegovoj domovini nego i Fife - pišu Sportske novosti.

Četiri dana nakon incidenta suspendiran je iz svih nogometnih aktivnosti na nacionalnoj i međunarodnoj razini na 90 dana, odnosno dok istraga traje, a sada se o čitavom događaju oglasio i prvi čovjek svjetskog nogometa Gianni Infantino koji ističe da je Rubiales uništio veliku večer.

image
AFP

"Zasluženo slavlje ovih veličanstvenih prvakinja pokvarilo je ono što se dogodilo nakon posljednjeg sučeva zvižduka. I što se nastavilo događati idućih dana. Ovo se nije smjelo dogoditi", napisao je Infantino na Instagramu.

Talijan je dodao da je Fifa momentalno reagirala i pokrenula disciplinski postupak te da će se organizacija kojom predsjeda "nastaviti fokusirati na to kako i dalje podržavati žene i ženski nogomet, kako na travnjaku tako i izvan njega".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 21:21