stdClass Object ( [id] => 1349942 [title] => Remi Liverpoola i Arsenala, Inter pobjedom učvrstio ‘jedinicu‘, Atletico Madrid bolji od Seville [alias] => remi-liverpoola-i-arsenala-inter-pobjedom-ucvrstio-jedinicu-atletico-madrid-bolji-od-seville [catid] => 277 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U derbiju 18. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool i Arsenal su na Anfieldu odigrali 1-1, pa su "Topnici" zadržali vrh ljestvice.

Bila je to odlična utakmica u kojoj su "Redsi" bili bliži pobjedi, međutim na koncu je ipak završilo 1-1.

Počelo je sjajno za goste, Arsenal je poveo već u četvrtoj minuti. Martin Odegaard je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, a Gabriel glavom pogodio za 1-0. Pogodak je provjeravan zbog mogućeg zaleđa, no sudac Chris Kavanagh je pokazao na centar.

Liverpool je izjednačio u 29. minuti. Trent Alexander-Arnold je sjajnom dugačkom loptom uposlio Mohameda Salaha koji se lako oslobodio Oleksandra Zinčenka i sjajno pogodio pod rašlje za 1-1.

U nastavku susreta više nije bilo golova, a igrači Liverpoola dva puta su gađali okvir gola. U 70. minuti pucao je Harvey Elliott, ali je pogodio vratnicu. Još bolju priliku "Redsi" su imali tri minute kasnije. Bila je to kontra pet na dva, Salah je gurnuo do Alexandera-Arnolda koji je iz blizine pogodio prečku.

Tottenham je u ranije odigranom susretu pobijedio Everton sa 2-1 upisavši treću uzastopnu pobjedu. Londonski sastav je poveo već u 9. minuti golom Richarlisona, a devet minuta kasnije Son Heung-Min je zabio za 2-0. Everton je smanjio u 82. minuti preko Andrea Gomesa, a u sudačkoj nadoknadi je mogao i do boda. Međutim, Arnaut Danjuma je promašio veliku šansu.

Lutton Town je iznenadio Newcastle United slavivši sa 1-0 golom Androsa Townsenda. Bila je to tek treća pobjeda sezone za Lutton koji se i dalje nalazi u zoni ispadanja.

Važne bodove u borbi za premierligaški spas osvojio je Burnley porazivši na gostovanju Fulham sa 2-0. Strijelci za Burnley koji je sada začelje ljestvice prepustio Sheffield Unitedu, bili su Wilson Odobert (47) i Sander Berge (66).

Nottingham Forest i Bournemouth su odigrali sjajnu utakmicu, na koncu su gosti slavili sa 3-2, a svih pet golova je palo u nastavku. Junak susreta bio je Dominic Solanke koji je zabio sva tri gola za Bournemouth.

U prvom poluvremenu Nottingham Forest je ostao s igračem manje nakon što je isključen Willy-Arnaud Boly. No, Nottingham je s igračem manje poveo u 47. minuti preko Anthonyja Elange. Solanke je okrenuo rezultat s dva gola (51, 58), no u 74. minuti je izjednačio Christopher Wood. Kada se već činilo da će utakmica završiti bez pobjednika, Solanke je u četvrtoj minuti nadoknade pogodio za pobjedu gostiju.

U prvom subotnjem susretu 18. kola West Ham United je pobijedio Manchester United sa 2-0 produbivši krizu "Crvenih vragova".

Domaćin je poveo u 72. minuti golom Jarroda Bowena nakon sjajne asistencije Lucasa Paquete. Bio je to već 11. Bowenov pogodak ove sezone, a više je zabio tek napadač Manchester Cityja Erling Haaland koji je postigao 14 golova.

Dodajmo i kako je Bowen postao prvi igrač "čekičara" koji je u jednoj sezoni prije Božića zabio 11 golova. Posljednjem je to uspjelo Johnu Hartsonu 1997. godine.

Pitanje pobjednika West Ham je razriješio šest minuta kasnije golom Mohammeda Kudusa nakon još jedne Paquetine asistencije, već pete u zadnja dva kola. Kod gola grubo je pogriješio Kobbie Mainoo izgubivši loptu što je iskoristio Paqueta gurnuvši Kudusa u sjajnu priliku.

Bio je to već četvrti susret u nizu u kojem "Crveni vragovi" nisu postigli pogodak. Momčad s Old Trafforda je posljednji pogodak zabila u 69. minuti susreta u 2-1 pobjedi protiv Chelsea, a potom protiv Bournemoutha (0-3), Bayerna (0-1), Liverpoola (0-0) i West Hama (0-2) ostala na "nuli". West Ham se ovom pobjedom probio na šesto mjesto sa 30 bodova, dok je United osmi sa dva boda manje.

Na vrhu je Arsenal sa 40 bodova, dok Liverpool i Aston Villa imaju po 39 bodova.

Milanski Inter učvrstio se na vrhu ljestvice talijanskog prvenstva nakon što je u susretu 17. kola na San Siru pobijedio Lecce sa 2-0.

Milanski sastav sada ima četiri boda više od Juventusa, dok Milan na trećoj poziciji ima čak 11 bodova zaostatka.

Inter je poveo u 43. minuti golom Yanna Bissecka, a na 2-0 je povisio Nicolo Barella nakon sjajne asistencije Marka Arnautovića. Austrijski napadač je petom uposlio Barellu "prevarivši" cijelu suparničku obranu. U 83. minuti gosti su ostali i bez isključenog Lamecka Bande koji je "pocrvenio" zbog dugog jezika. Za goste je cijeli susret igrao Marin Pongračić.

Tri važna boda dohvatila je i Verona porazivši u derbiju začelja Cagliari sa 2-0. Vodeći gol zabio je Cyril Ngonge u 53. minuti, minutu nakon što su gosti ostali bez isključenog Antoinea Makoumboua. Pobjedu je potvrdio Milan Đurić golom u 90. minuti. Verona je ovom pobjedom pobjegla iz zone ispadanja, trenutačno je na 16. mjestu.

Bologna je nastavila seriju sjajnih rezultata pobjedivši Atalantu sa 1-0 čime je skočila na četvrto mjesto.

Pogodak odluke zabio je Lewis Ferguson u 86. minuti. Hrvatski nogometaš Nikola Moro je za domaći sastav igrao prvo poluvrijeme, dok je Mario Pašalić za Atalantu igrao od 72. minute.

Bologna je sada četvrta sa 31 bodom, dva manje od trećeplasiranog Milana. Na prve dvije pozicije su Inter (44) i Juventus (40). Atalanta je sedma sa 26 bodova.

U drugom susretu Torino, kojeg vodi Ivan Jurić, je odigrao 1-1 protiv Udinesea.

Gosti su poveli u 81. minuti golom Oiera Zarrage, a izjednačio je Ivan Ilić u 88. minuti. Torino se trenutačno nalazi na 10. poziciji sa 24 boda.

U prvom susretu subotnjeg programa Juventus je na gostovanju sa 2-1 svladao Frosinone. 

Poveli su gosti već u 12. minuti a strijelac je bio Kenan Yildiz. Za izjednačenje je u 51. minuti zabio Baez, a onda je u 81. minuti Dušan Vlahović podigao na 2-1 za Juventus.

U derbiju 17. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je na Olimpicu pobijedila Napoli sa 2-0 ostvarivši prvu pobjedu u posljednjih osam međusobnih susreta.

Roma je posljednji put pobijedila Napoli u studenom 2019. godine, a potom je pet puta izgubila, dok su dva susreta završila bez pobjednika.

Domaćin je poveo u 76. minuti golom Lorenza Pellegrinija koji je ušao u igru nekoliko minuta ranije. Deset minuta prije Rominog gola, gosti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Matteo Politano zbog udaranja protivnika. U 86. minuti Napoli je ostao bez još jednog igrača, isključen je napadač Victor Osimhen. S dva igrača više Roma je u petoj minuti nadoknade zabila i drugi gol, a strijelac je bio Romelu Lukaku.

Roma je ovom pobjedom preskočila Napoli i sada je šesta sa 28 bodova, dok je Napoli stepenicu niže s bodom manje.

U odgođenom susretu 4. kola španjolskog nogometnog prvenstva Atletico Madrid je pobijedio Sevillu sa 1-0 probivši se na treće mjesto ljestvice.

Gol odluke zabio je Marcos Llorente u 46. minuti.

Domaćin je od 70. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Caglar Soyuncu nakon što je s leđa oborio Lucasa Ocamposa.

Francuski napadač Antoine Griezmann imao je priliku postati najbolji strijelac u povijesti Atletica, međutim ostao je izjednačen na vrhu s Luisom Aragonesom. Obojica su zabila po 173 gola. Nakon isključenja Soyuncua, Diego Simeone je zamijenio Francuza, koji je djelovao jako uzrujan ovim potezom.

Ivo Grbić nije nastupio za Atletico, dok je Ivan Rakitić na suprotnoj strani igrao do 53. minute.

Atletico je ovom pobjedom napredovao na treće mjesto sa 38 bodova, koliko ima i Barcelona na četvrtoj poziciji. Na prva dva mjesta su Real Madrid i Girona sa po 45 bodova.

Sevilla se nalazi na 15. poziciji sa 16 bodova, tri više od zone ispadanja.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nogometna europa [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => nogometna europa 0 7291 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-12-23 20:18:13 [created_by] => 3109 [created_by_alias] => Hina [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-12-23 21:49:41 [modified_by] => 3109 [publish_up] => 2023-12-23 21:30:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 277 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o stranom nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, nogomet, strani nogomet [secure] => 0 [page_title] => Strani nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Remi Liverpoola i Arsenala, Inter pobjedom učvrstio 'jedinicu', Atletico Madrid bolji od Seville page_title=Remi Liverpoola i Arsenala, Inter pobjedom učvrstio 'jedinicu', Atletico Madrid bolji od Seville [metakey] => nogometna europa [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/12\/23\/26142661.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Oli Scarff\/Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":[""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_26142661_1920.jpg":"1920x1080","k_26142661_1280.jpg":"1280x1280","k_26142661_1024.jpg":"1024x1024","k_26142661_640.jpg":"640x640","k_26142661_480.jpg":"480x480","k_26142661_340.jpg":"340x340","k_26142661_220.jpg":"220x220","o_26142661_1280.jpg":"1280x853","o_26142661_1024.jpg":"1024x682","o_26142661_640.jpg":"640x426","o_26142661_480.jpg":"480x320","o_26142661_340.jpg":"340x226","o_26142661_220.jpg":"220x146","h_26142661_1280.jpg":"1280x854","h_26142661_1024.jpg":"1024x683","h_26142661_640.jpg":"640x427","h_26142661_480.jpg":"480x320","h_26142661_340.jpg":"340x227","h_26142661_220.jpg":"220x147","pp_26142661_1280.jpg":"1280x1628","pp_26142661_1024.jpg":"1024x1303","pp_26142661_640.jpg":"640x814","pp_26142661_480.jpg":"480x611","pp_26142661_340.jpg":"340x432","pp_26142661_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 277 [name] => Strani nogomet [alias] => strani-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15569092 Threads: 3 Questions: 3213052030 Slow queries: 7249266 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 236216851 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 44 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/strani-nogomet ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 277 [name] => Strani nogomet [alias] => strani-nogomet [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/strani-nogomet ) ) [link] => /sport/strani-nogomet/remi-liverpoola-i-arsenala-inter-pobjedom-ucvrstio-jedinicu-atletico-madrid-bolji-od-seville-1349942 [printLink] => /sport/strani-nogomet/remi-liverpoola-i-arsenala-inter-pobjedom-ucvrstio-jedinicu-atletico-madrid-bolji-od-seville-1349942?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 499319 [name] => nogometna europa [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nogometna-europa [link] => /tag/nogometna-europa ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nogometna europa [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Remi Liverpoola i Arsenala, Inter pobjedom učvrstio ‘jedinicu‘, Atletico Madrid bolji od Seville [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3109 [name] => Davorin Perić [username] => davorin-peri [email] => davorin-peri@sd.hr [password] => $2y$10$xlGE3WeMGG2fGtG.jJ4eT.SD1c3f1F3M8YYRLazE2fHqqQQPeVFkm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/davorin-peric-3109 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1627 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/3575baa6fad013a220f380a7d23a1799?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/23/26142661.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Oli Scarff/Afp [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/23/26142661.jpg [title] => Oli Scarff/Afp ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

U derbiju 18. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool i Arsenal su na Anfieldu odigrali 1-1, pa su "Topnici" zadržali vrh ljestvice.

Bila je to odlična utakmica u kojoj su "Redsi" bili bliži pobjedi, međutim na koncu je ipak završilo 1-1.

Počelo je sjajno za goste, Arsenal je poveo već u četvrtoj minuti. Martin Odegaard je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, a Gabriel glavom pogodio za 1-0. Pogodak je provjeravan zbog mogućeg zaleđa, no sudac Chris Kavanagh je pokazao na centar.

Liverpool je izjednačio u 29. minuti. Trent Alexander-Arnold je sjajnom dugačkom loptom uposlio Mohameda Salaha koji se lako oslobodio Oleksandra Zinčenka i sjajno pogodio pod rašlje za 1-1.

U nastavku susreta više nije bilo golova, a igrači Liverpoola dva puta su gađali okvir gola. U 70. minuti pucao je Harvey Elliott, ali je pogodio vratnicu. Još bolju priliku "Redsi" su imali tri minute kasnije. Bila je to kontra pet na dva, Salah je gurnuo do Alexandera-Arnolda koji je iz blizine pogodio prečku.

Tottenham je u ranije odigranom susretu pobijedio Everton sa 2-1 upisavši treću uzastopnu pobjedu. Londonski sastav je poveo već u 9. minuti golom Richarlisona, a devet minuta kasnije Son Heung-Min je zabio za 2-0. Everton je smanjio u 82. minuti preko Andrea Gomesa, a u sudačkoj nadoknadi je mogao i do boda. Međutim, Arnaut Danjuma je promašio veliku šansu.

Lutton Town je iznenadio Newcastle United slavivši sa 1-0 golom Androsa Townsenda. Bila je to tek treća pobjeda sezone za Lutton koji se i dalje nalazi u zoni ispadanja.

Važne bodove u borbi za premierligaški spas osvojio je Burnley porazivši na gostovanju Fulham sa 2-0. Strijelci za Burnley koji je sada začelje ljestvice prepustio Sheffield Unitedu, bili su Wilson Odobert (47) i Sander Berge (66).

Nottingham Forest i Bournemouth su odigrali sjajnu utakmicu, na koncu su gosti slavili sa 3-2, a svih pet golova je palo u nastavku. Junak susreta bio je Dominic Solanke koji je zabio sva tri gola za Bournemouth.

U prvom poluvremenu Nottingham Forest je ostao s igračem manje nakon što je isključen Willy-Arnaud Boly. No, Nottingham je s igračem manje poveo u 47. minuti preko Anthonyja Elange. Solanke je okrenuo rezultat s dva gola (51, 58), no u 74. minuti je izjednačio Christopher Wood. Kada se već činilo da će utakmica završiti bez pobjednika, Solanke je u četvrtoj minuti nadoknade pogodio za pobjedu gostiju.

U prvom subotnjem susretu 18. kola West Ham United je pobijedio Manchester United sa 2-0 produbivši krizu "Crvenih vragova".

Domaćin je poveo u 72. minuti golom Jarroda Bowena nakon sjajne asistencije Lucasa Paquete. Bio je to već 11. Bowenov pogodak ove sezone, a više je zabio tek napadač Manchester Cityja Erling Haaland koji je postigao 14 golova.

Dodajmo i kako je Bowen postao prvi igrač "čekičara" koji je u jednoj sezoni prije Božića zabio 11 golova. Posljednjem je to uspjelo Johnu Hartsonu 1997. godine.

Pitanje pobjednika West Ham je razriješio šest minuta kasnije golom Mohammeda Kudusa nakon još jedne Paquetine asistencije, već pete u zadnja dva kola. Kod gola grubo je pogriješio Kobbie Mainoo izgubivši loptu što je iskoristio Paqueta gurnuvši Kudusa u sjajnu priliku.

Bio je to već četvrti susret u nizu u kojem "Crveni vragovi" nisu postigli pogodak. Momčad s Old Trafforda je posljednji pogodak zabila u 69. minuti susreta u 2-1 pobjedi protiv Chelsea, a potom protiv Bournemoutha (0-3), Bayerna (0-1), Liverpoola (0-0) i West Hama (0-2) ostala na "nuli". West Ham se ovom pobjedom probio na šesto mjesto sa 30 bodova, dok je United osmi sa dva boda manje.

Na vrhu je Arsenal sa 40 bodova, dok Liverpool i Aston Villa imaju po 39 bodova.

Milanski Inter učvrstio se na vrhu ljestvice talijanskog prvenstva nakon što je u susretu 17. kola na San Siru pobijedio Lecce sa 2-0.

Milanski sastav sada ima četiri boda više od Juventusa, dok Milan na trećoj poziciji ima čak 11 bodova zaostatka.

Inter je poveo u 43. minuti golom Yanna Bissecka, a na 2-0 je povisio Nicolo Barella nakon sjajne asistencije Marka Arnautovića. Austrijski napadač je petom uposlio Barellu "prevarivši" cijelu suparničku obranu. U 83. minuti gosti su ostali i bez isključenog Lamecka Bande koji je "pocrvenio" zbog dugog jezika. Za goste je cijeli susret igrao Marin Pongračić.

Tri važna boda dohvatila je i Verona porazivši u derbiju začelja Cagliari sa 2-0. Vodeći gol zabio je Cyril Ngonge u 53. minuti, minutu nakon što su gosti ostali bez isključenog Antoinea Makoumboua. Pobjedu je potvrdio Milan Đurić golom u 90. minuti. Verona je ovom pobjedom pobjegla iz zone ispadanja, trenutačno je na 16. mjestu.

Bologna je nastavila seriju sjajnih rezultata pobjedivši Atalantu sa 1-0 čime je skočila na četvrto mjesto.

Pogodak odluke zabio je Lewis Ferguson u 86. minuti. Hrvatski nogometaš Nikola Moro je za domaći sastav igrao prvo poluvrijeme, dok je Mario Pašalić za Atalantu igrao od 72. minute.

Bologna je sada četvrta sa 31 bodom, dva manje od trećeplasiranog Milana. Na prve dvije pozicije su Inter (44) i Juventus (40). Atalanta je sedma sa 26 bodova.

U drugom susretu Torino, kojeg vodi Ivan Jurić, je odigrao 1-1 protiv Udinesea.

Gosti su poveli u 81. minuti golom Oiera Zarrage, a izjednačio je Ivan Ilić u 88. minuti. Torino se trenutačno nalazi na 10. poziciji sa 24 boda.

U prvom susretu subotnjeg programa Juventus je na gostovanju sa 2-1 svladao Frosinone. 

Poveli su gosti već u 12. minuti a strijelac je bio Kenan Yildiz. Za izjednačenje je u 51. minuti zabio Baez, a onda je u 81. minuti Dušan Vlahović podigao na 2-1 za Juventus.

U derbiju 17. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je na Olimpicu pobijedila Napoli sa 2-0 ostvarivši prvu pobjedu u posljednjih osam međusobnih susreta.

Roma je posljednji put pobijedila Napoli u studenom 2019. godine, a potom je pet puta izgubila, dok su dva susreta završila bez pobjednika.

Domaćin je poveo u 76. minuti golom Lorenza Pellegrinija koji je ušao u igru nekoliko minuta ranije. Deset minuta prije Rominog gola, gosti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Matteo Politano zbog udaranja protivnika. U 86. minuti Napoli je ostao bez još jednog igrača, isključen je napadač Victor Osimhen. S dva igrača više Roma je u petoj minuti nadoknade zabila i drugi gol, a strijelac je bio Romelu Lukaku.

Roma je ovom pobjedom preskočila Napoli i sada je šesta sa 28 bodova, dok je Napoli stepenicu niže s bodom manje.

U odgođenom susretu 4. kola španjolskog nogometnog prvenstva Atletico Madrid je pobijedio Sevillu sa 1-0 probivši se na treće mjesto ljestvice.

Gol odluke zabio je Marcos Llorente u 46. minuti.

Domaćin je od 70. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Caglar Soyuncu nakon što je s leđa oborio Lucasa Ocamposa.

Francuski napadač Antoine Griezmann imao je priliku postati najbolji strijelac u povijesti Atletica, međutim ostao je izjednačen na vrhu s Luisom Aragonesom. Obojica su zabila po 173 gola. Nakon isključenja Soyuncua, Diego Simeone je zamijenio Francuza, koji je djelovao jako uzrujan ovim potezom.

Ivo Grbić nije nastupio za Atletico, dok je Ivan Rakitić na suprotnoj strani igrao do 53. minute.

Atletico je ovom pobjedom napredovao na treće mjesto sa 38 bodova, koliko ima i Barcelona na četvrtoj poziciji. Na prva dva mjesta su Real Madrid i Girona sa po 45 bodova.

Sevilla se nalazi na 15. poziciji sa 16 bodova, tri više od zone ispadanja.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Oli Scarff/Afp
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/strani-nogomet/remi-liverpoola-i-arsenala-inter-pobjedom-ucvrstio-jedinicu-atletico-madrid-bolji-od-seville-1349942 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=81d5f1739731a0c48a6a35fb0a29989792196b4e [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Remi+Liverpoola+i+Arsenala%2C+Inter+pobjedom+u%C4%8Dvrstio+%E2%80%98jedinicu%E2%80%98%2C+Atletico+Madrid+bolji+od+Seville&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fstrani-nogomet%2Fremi-liverpoola-i-arsenala-inter-pobjedom-ucvrstio-jedinicu-atletico-madrid-bolji-od-seville-1349942 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fstrani-nogomet%2Fremi-liverpoola-i-arsenala-inter-pobjedom-ucvrstio-jedinicu-atletico-madrid-bolji-od-seville-1349942 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nogometna europa [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Strani nogometnogometna europa

Remi Liverpoola i Arsenala, Inter pobjedom učvrstio ‘jedinicu‘, Atletico Madrid bolji od Seville

Piše Hina
23. prosinca 2023. - 22:30

U derbiju 18. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool i Arsenal su na Anfieldu odigrali 1-1, pa su "Topnici" zadržali vrh ljestvice.

Bila je to odlična utakmica u kojoj su "Redsi" bili bliži pobjedi, međutim na koncu je ipak završilo 1-1.

Počelo je sjajno za goste, Arsenal je poveo već u četvrtoj minuti. Martin Odegaard je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, a Gabriel glavom pogodio za 1-0. Pogodak je provjeravan zbog mogućeg zaleđa, no sudac Chris Kavanagh je pokazao na centar.

Liverpool je izjednačio u 29. minuti. Trent Alexander-Arnold je sjajnom dugačkom loptom uposlio Mohameda Salaha koji se lako oslobodio Oleksandra Zinčenka i sjajno pogodio pod rašlje za 1-1.

U nastavku susreta više nije bilo golova, a igrači Liverpoola dva puta su gađali okvir gola. U 70. minuti pucao je Harvey Elliott, ali je pogodio vratnicu. Još bolju priliku "Redsi" su imali tri minute kasnije. Bila je to kontra pet na dva, Salah je gurnuo do Alexandera-Arnolda koji je iz blizine pogodio prečku.

Tottenham je u ranije odigranom susretu pobijedio Everton sa 2-1 upisavši treću uzastopnu pobjedu. Londonski sastav je poveo već u 9. minuti golom Richarlisona, a devet minuta kasnije Son Heung-Min je zabio za 2-0. Everton je smanjio u 82. minuti preko Andrea Gomesa, a u sudačkoj nadoknadi je mogao i do boda. Međutim, Arnaut Danjuma je promašio veliku šansu.

Lutton Town je iznenadio Newcastle United slavivši sa 1-0 golom Androsa Townsenda. Bila je to tek treća pobjeda sezone za Lutton koji se i dalje nalazi u zoni ispadanja.

Važne bodove u borbi za premierligaški spas osvojio je Burnley porazivši na gostovanju Fulham sa 2-0. Strijelci za Burnley koji je sada začelje ljestvice prepustio Sheffield Unitedu, bili su Wilson Odobert (47) i Sander Berge (66).

Nottingham Forest i Bournemouth su odigrali sjajnu utakmicu, na koncu su gosti slavili sa 3-2, a svih pet golova je palo u nastavku. Junak susreta bio je Dominic Solanke koji je zabio sva tri gola za Bournemouth.

U prvom poluvremenu Nottingham Forest je ostao s igračem manje nakon što je isključen Willy-Arnaud Boly. No, Nottingham je s igračem manje poveo u 47. minuti preko Anthonyja Elange. Solanke je okrenuo rezultat s dva gola (51, 58), no u 74. minuti je izjednačio Christopher Wood. Kada se već činilo da će utakmica završiti bez pobjednika, Solanke je u četvrtoj minuti nadoknade pogodio za pobjedu gostiju.

U prvom subotnjem susretu 18. kola West Ham United je pobijedio Manchester United sa 2-0 produbivši krizu "Crvenih vragova".

Domaćin je poveo u 72. minuti golom Jarroda Bowena nakon sjajne asistencije Lucasa Paquete. Bio je to već 11. Bowenov pogodak ove sezone, a više je zabio tek napadač Manchester Cityja Erling Haaland koji je postigao 14 golova.

Dodajmo i kako je Bowen postao prvi igrač "čekičara" koji je u jednoj sezoni prije Božića zabio 11 golova. Posljednjem je to uspjelo Johnu Hartsonu 1997. godine.

Pitanje pobjednika West Ham je razriješio šest minuta kasnije golom Mohammeda Kudusa nakon još jedne Paquetine asistencije, već pete u zadnja dva kola. Kod gola grubo je pogriješio Kobbie Mainoo izgubivši loptu što je iskoristio Paqueta gurnuvši Kudusa u sjajnu priliku.

Bio je to već četvrti susret u nizu u kojem "Crveni vragovi" nisu postigli pogodak. Momčad s Old Trafforda je posljednji pogodak zabila u 69. minuti susreta u 2-1 pobjedi protiv Chelsea, a potom protiv Bournemoutha (0-3), Bayerna (0-1), Liverpoola (0-0) i West Hama (0-2) ostala na "nuli". West Ham se ovom pobjedom probio na šesto mjesto sa 30 bodova, dok je United osmi sa dva boda manje.

Na vrhu je Arsenal sa 40 bodova, dok Liverpool i Aston Villa imaju po 39 bodova.

Milanski Inter učvrstio se na vrhu ljestvice talijanskog prvenstva nakon što je u susretu 17. kola na San Siru pobijedio Lecce sa 2-0.

Milanski sastav sada ima četiri boda više od Juventusa, dok Milan na trećoj poziciji ima čak 11 bodova zaostatka.

Inter je poveo u 43. minuti golom Yanna Bissecka, a na 2-0 je povisio Nicolo Barella nakon sjajne asistencije Marka Arnautovića. Austrijski napadač je petom uposlio Barellu "prevarivši" cijelu suparničku obranu. U 83. minuti gosti su ostali i bez isključenog Lamecka Bande koji je "pocrvenio" zbog dugog jezika. Za goste je cijeli susret igrao Marin Pongračić.

Tri važna boda dohvatila je i Verona porazivši u derbiju začelja Cagliari sa 2-0. Vodeći gol zabio je Cyril Ngonge u 53. minuti, minutu nakon što su gosti ostali bez isključenog Antoinea Makoumboua. Pobjedu je potvrdio Milan Đurić golom u 90. minuti. Verona je ovom pobjedom pobjegla iz zone ispadanja, trenutačno je na 16. mjestu.

Bologna je nastavila seriju sjajnih rezultata pobjedivši Atalantu sa 1-0 čime je skočila na četvrto mjesto.

Pogodak odluke zabio je Lewis Ferguson u 86. minuti. Hrvatski nogometaš Nikola Moro je za domaći sastav igrao prvo poluvrijeme, dok je Mario Pašalić za Atalantu igrao od 72. minute.

Bologna je sada četvrta sa 31 bodom, dva manje od trećeplasiranog Milana. Na prve dvije pozicije su Inter (44) i Juventus (40). Atalanta je sedma sa 26 bodova.

U drugom susretu Torino, kojeg vodi Ivan Jurić, je odigrao 1-1 protiv Udinesea.

Gosti su poveli u 81. minuti golom Oiera Zarrage, a izjednačio je Ivan Ilić u 88. minuti. Torino se trenutačno nalazi na 10. poziciji sa 24 boda.

U prvom susretu subotnjeg programa Juventus je na gostovanju sa 2-1 svladao Frosinone. 

Poveli su gosti već u 12. minuti a strijelac je bio Kenan Yildiz. Za izjednačenje je u 51. minuti zabio Baez, a onda je u 81. minuti Dušan Vlahović podigao na 2-1 za Juventus.

U derbiju 17. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je na Olimpicu pobijedila Napoli sa 2-0 ostvarivši prvu pobjedu u posljednjih osam međusobnih susreta.

Roma je posljednji put pobijedila Napoli u studenom 2019. godine, a potom je pet puta izgubila, dok su dva susreta završila bez pobjednika.

Domaćin je poveo u 76. minuti golom Lorenza Pellegrinija koji je ušao u igru nekoliko minuta ranije. Deset minuta prije Rominog gola, gosti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Matteo Politano zbog udaranja protivnika. U 86. minuti Napoli je ostao bez još jednog igrača, isključen je napadač Victor Osimhen. S dva igrača više Roma je u petoj minuti nadoknade zabila i drugi gol, a strijelac je bio Romelu Lukaku.

Roma je ovom pobjedom preskočila Napoli i sada je šesta sa 28 bodova, dok je Napoli stepenicu niže s bodom manje.

U odgođenom susretu 4. kola španjolskog nogometnog prvenstva Atletico Madrid je pobijedio Sevillu sa 1-0 probivši se na treće mjesto ljestvice.

Gol odluke zabio je Marcos Llorente u 46. minuti.

Domaćin je od 70. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Caglar Soyuncu nakon što je s leđa oborio Lucasa Ocamposa.

Francuski napadač Antoine Griezmann imao je priliku postati najbolji strijelac u povijesti Atletica, međutim ostao je izjednačen na vrhu s Luisom Aragonesom. Obojica su zabila po 173 gola. Nakon isključenja Soyuncua, Diego Simeone je zamijenio Francuza, koji je djelovao jako uzrujan ovim potezom.

Ivo Grbić nije nastupio za Atletico, dok je Ivan Rakitić na suprotnoj strani igrao do 53. minute.

Atletico je ovom pobjedom napredovao na treće mjesto sa 38 bodova, koliko ima i Barcelona na četvrtoj poziciji. Na prva dva mjesta su Real Madrid i Girona sa po 45 bodova.

Sevilla se nalazi na 15. poziciji sa 16 bodova, tri više od zone ispadanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 15:55