StoryEditorOCM
Strani nogometples milijardi

Propalo mu preuzimanje Uniteda: bogataš iz Finske danas objavio da kupuje legendarni talijanski klub, milijarde u igri

Piše Hina
6. studenog 2023. - 19:07

Finski biznismen Thomas Zilliacus, prilično nepoznat široj javnosti i kandidat i za kupnju Manchester Uniteda, sada je zainteresiran za milanski Inter, uvjeravao je u ponedjeljak talijanske medije.

“Ozbiljan sam, ovaj tjedan ili najkasnije idući tjedan sadašnji vlasnik Intera dobit će adekvatnu ponudu za preuzimanje kluba”, rekao je u intervjuu objavljenom na stranici dnevnika La Repubblica.

Zilliacus tvrdi da je zahvaljujući "različitim ulagačima, malim i velikim, obiteljima i institucionalnim ulagačima" čija imena i nacionalnosti nije želio otkriti, prikupio 2.5 milijarde eura za kupnju milanskog Intera, lidera talijanskog prvenstva i finalista posljednje Lige prvaka.

Ponudu će, objašnjava, dati “tvrtka XXICenturyCapital koja ima sjedište u Singapuru i koja je zainteresirana za nogomet i modu”.

Milanski Inter, 19-struki talijanski prvak i trostruki europski prvak, od 2016. kontroliraju kineska grupa Suning i biznismen Steven Zhang.Magazin Forbes procjenjuje talijanski klub na 1.03 milijarde dolara (960 milijuna eura).

Zilliacus je bivši izvršni direktor Nokije koji kaže da je svoje bogatstvo izgradio u azijskom tehnološkom sektoru.Živi u Singapuru gdje je 1998. osnovao investicijski fond specijaliziran za nove tehnologije Mobile FutureWorks (MFW).

Njegova ponuda za kupnju Manchester Uniteda bila je neuspješna.Osnivač petrokemijskog diva INEOS, britanski milijarder Jim Ratcliffe, sprema se preuzeti 25 posto udjela u engleskom klubu za oko 1.7 milijardi eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 16:47